Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl
Basiu wszyscy sie pocimy bo temperatura afrykanska. A poza tym to wszystko dobrze u Ciebie.
Ja większość czasu jestem w pracy, na szczęście klimatyzacja działa... ale strasznie głowa mi się poci.... :)
Pozdrowionka....
Uff jak gorąco, ale jest ok. Ja lubię ciepelko. Pozdrawiam
jak znosicie ten upał. Pozdrawiam
Katazynka moja hematolog mówi: unikamy słońca nie opalamy się a Vit. D suplementujemy!!! I ja się tego trzymam, pozatym kiedyś czytałam artykuł że przy białaczce wzrasta ryzyko zachorowań na czerniaka - więc bez opalania mogę żyć!
Katazynka witam :). Nie wiem czy można się opalać przy pbsz. Natomiast wiem, że np ja muszę unikać słońca. Po pierwsze źle się czuje w pelnym słońcu a po drugie dostaje wysypki na odkrytych rękach. Chociaż teraz już mniej. No i po trzecie twarz jak świeci mocno słońce robi się zaczerwieniona i bardziej podpuchnieta. No i mi moja pani doktór mówiła, żeby unikać słońca. Mimo to troszkę mam opalona buzię i ręce. Reszta skóry biała jak u,,córki mlynarza" hehe. Czasami ktoś ze znajomych pyta się czemu chodzę w ubraniach ,które zakrywaja cialo. Grzecznie wtedy odpowiadam, że biorę lek,który nie lubi słońca. No bo cóż mam im powiedzieć. Przecież nie muszą wiedzieć na co choruje. Pozdrawiam Cię katazynka i wszystkim życzę dużo zdrówka 🙂i
Mam takie pytanie do Was-czy to prawda że przy przewlekłej białaczce szpikowej nie jest wskazane opalanie się? jeśli tak to dlaczego?
Jadziu w końcu poszłam do innego lekarza - okazało się że tamten leczył mnie nie w tym kierunku... brak słów - a skąd miał wiedzieć co mi dolega jak mnie nie zbadał.... jest to przykre... udanego weekendu życzę 🙂
Basiu a idź do tego dr prywatnie to zobaczysz jak zmieni płytę. Nie zwracaj uwagi, bo to zależy od człowieka. Ja mam kontakt ciągle, ponieważ te leki wyjalawiaja organizm i te dobre bakterie. Staram się brać probiotyki gin. Itp. Musisz być twarda, bo życie jest piękne. Pozdrawiam