Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13033 odpowiedzi:
  • 8 lat temu
    1963agata1 Jak antena nie działa, to zostaje tylko internet, książki albo sprzątanie. ;)
  • 8 lat temu
    Następny problem związany z padającym obficie śniegiem to to że teraz nie działa antena satelitarna. Czasami przy takich warunkach coś się zacina. Zero oglądania telewizji. Gdyby był syn wiedziałby co zrobić a mąż niestety mówi, że się na tym nie zna. I co ja teraz mam robić chyba znowu czeka mnie sprzątanie a to są dopiero nudy! :D :D :D
  • 8 lat temu
    Jejku, jakbym już chciała wyjść do ludzi. Mąż zajęty, synów nie ma a teściowej nie chce napromieniać bo to starsza osoba i ma problemy z chorobami przewlekłymi. Trochę pogadałyśmy ale ja stałam w drzwiach a tak to żadna rozmowa. Następnym razem wezmę sobie krzesło! :D :D :D
  • 8 lat temu
    Witaj Strach! Dawno się nie odzywałaś. Koni to ja się trochę boję. Jak byłam z synem na wycieczce w stadninie to dali mi jakąś starą klacz bo opiekun stwierdził że strach to aż mi wygląda z oczu ;) ;) ;) ;) ;) Koń się wystraszy!!! Na sport to nie mam za wiele czasu ale lubię orbitrek mojego syna i na nim sobie trochę pochodzę. Tak dla formy. Spacery uwielbiam. Ale jak powiedziałam wymiar obowiązków nie pozwala na zbyt dużo relaksu.
  • A u nas pada i zero śniegu!
  • 8 lat temu
    1963agata1 Super widoki. :) StrachMaWielkieOczy <3 <3 <3
  • 8 lat temu
    Miałam sprzątać! Ale mi się nie chce! Tak szczerze, to coś tam zrobiłam, ale niewiele. Na zewnątrz piękna, śnieżna zima. Śniegu już chyba z metr. Mieszkam na górce z której rozciąga się wspaniały widok na cztery strony świata. Coś pięknego. Siedzę przy oknie i podziwiam góry naokoło i padający śnieg. Chociaż nie lubię za bardzo zimy to siedząc tak można zmienić nastawienie. Jednak wiem, że jak wyjdę na zewnątrz to już nie będę się tak zachwycać bo zjazd z naszej górki w zimie nie jest zbyt ciekawy. Ślisko i kiepsko odśnieżone.
  • Oczywiście ze uwielbiam sport i książki i absolutnie bez żadnych pytajnikow tam ! Toż to oczywiste!
  • Agato dziel się z nami całym swoim optymizmem bo tego naprawdę nam potrzeba! Aniu <3 wiem ze jesteś już tutaj długo, czytałam wiele Twoich wpisów <3 <3 <3 <3 Mój endo jest cudowny pod każdym względem! Nawet nie musze mówić dlaczego potrzebuje l4. Wystarczy ze powiem o chęci odpoczynku i od razu wyskakuje z druczkiem. To jest naprawdę cudowny lekarz, taki prawdziwy z powołania, nie dość ze mądry, młody, przystojny to w dodatku o wielkim sercu <3 A ja lubię sport ? w wolnych chwilach biegam i jeżdżę konno . Od zawsze sport mi towarzyszył :) a wieczorem dobra książka ? Massie uciekaj ma zwolnienie odpocząć. Ja pracowałam w 2 zakładach pracy. W jednym się relaksuje i tam uwielbiam chodzić! W drugim szefowa dawała popalić i zaraz po operacji rozwiązałem z nią umowę. Szkoda zdrowia i nerwów! Trzeba o siebie dbać bo nikt inny za Nas tego nie zrobi!
  • 8 lat temu
    Kitek - tymianek i podbiał to bardzo dobra opcja. Też kiedyś stosowałam.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat