Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13033 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    kinia
    pamietam :)

co do bobasa to najpierw musze sie upewnic czy z wezlem wszystko ok i czy to nic groznego a za miesiac ide na kontrole a potem jak bedzie ok to chyba za pol roku znowu - wiec jak narazie moge zapomniec o staraniach - pozatym chce starac sie na wiosne zeby bobas urodzil sie jak bedzie cieplo :)
    chyba ze spanikuje i zmienie plany hihi :)
  • 12 lat temu
    Ona endo mówiła mi o zabiegach...a z tą dietą to już same zaczęłyśmy się zastanawiać..tak ja pamiętam..:)
    Jeśli chodzi o Twoje pytanie odnośnie karmienia to można karmić:) Z tego co czytałam nie można do roku po radiojodzie... tak jak z zajściem w ciąże:) także do dzieła:)
    Ps. nie wiem czy pamiętasz, ale ja (już z rakiem a jeszcze przed radiojodem) karmiłam do 3 miesiąca.
  • 12 lat temu
    nie dziekuje hihi :)
  • 12 lat temu
    Ona,
    będzie dobrze i zaciskam kciuki za powodzenie (w obu sprawach) :o)))
  • 12 lat temu

Matti

Szybko dostałeś wyniki histopatologiczne. Ja czekałam chyba 10 dni od wyjścia ze szpitala.
    Już zacząłeś jej pastę dr. Budwig? Doradziłabym tylko, żeby olej lniany kupić w aptece i powinien być tam przechowywany w lodówce. I szybko do domu i też do lodówki. O ile dobrze pamiętam w temp pokojowej traci swoje właściwości i zakup oleju lnianego z półki sklepowej nie ma większego sensu.
    Jeszcze mam problem z jogurtem. Ma być 0%. ale każdy który znalazłam jogurt naturalny 0% ma w składzie mleko w proszku. I tam się zastanawiam, że może szybciej znajdę jakiś kefir 0% bez mleka z proszku :)) . Tylko czy to można tak zastąpić.?
    Matti podpytaj dziadka i daj cynka ;))))

Zdrówka dla Wszystkich :))
  • 12 lat temu
    kasia

dzieki :) tak mysalalam ze mozna ale nie bylam pewna - chce w nastepnym roku zostac mama i powoli sie to tego przygotowuje :) tylko zeby z tym wezlem wszystko skonczylo sie dobrze :) bo jak nie bedzie to moich i zmojego narzeczonego planow nici :/
  • 12 lat temu
    Ona,
    nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi.
    A co do Twojego pytania - jak najbardziej można, nie ma żadnych przeciwwskazań by karmić.
    Wpisz w wyszukiwarkę trollowanie na forum.
  • 12 lat temu
    Ona
    ja tam dokładnie nie wiem ale wydajemi się że skoro można urodzić to można i karmić piersią tak na logikę biorąc choć znają życie to to nie ma nic wspólnego z logiką
    niestety miło mi tu z wami ale muszę kończyć do jutra mam nadzieję pozdrawiam dobrej nocki
  • 12 lat temu
    bania

dzieki :) ja sie nie przejmuje takimi osobami a ta pania znam - bo siedzi tez na tym drugim forum i tam tez robi takie cyrki

nie wiem czemu wyskoczyla ona do mnie z tekim tekstem o dzieciach hehehe co ja to wogole obchodzi hehe

no i jak juz wskoczylismy na temat dzieci mam pytanko :) czy jak ma sie bobasa po raku tarczycy to czy mozna karmic piersia ? moze to i glupie pytanie ale od jakiegos czasu sie nad tym zastanawiam :)
  • 12 lat temu
    TYLKO DWIE RZECZY SĄ NIESKOŃCZONE ; WSZECHŚWIAT I LUDZKA GŁUPOTA , CHOĆ NIE JESTEM PEWIEN CO DO PIERWSZEJ
    [ALBERT EINSTEIN]
    DZIŚ TO CHYBA TU PASUJE

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat