Przewlekła białaczka limfatyczna u osób "młodych"

15 lat temu
Witam! Założyłam ten temat, bo na PBL chorują prawie wyłącznie osoby starsze. Jest to nieuleczalna postać raka układu limfatycznrgo (w oststeczności stosuje się chemioterapię, która często przynosi więcej szkody, niz pożytku), U mnie zdiadnozowano PBL w wieku 47 lat, czyli ponad 3 lata temu. Niestety od pwenego czasu nastapiła szybka progresja choroby. W przyszłym tygodniu mam badania kontrolne, po których zapadnie decyzja o ewentualnym rozpoczęciu chemii. Nie muszę pisać, jak sie czuję i co przeżywam. Poszukuję osób z PBL w zbliżonym wieku, aby mieć z kim wymienić doświadczenia. Kilkuletni okres przeżycia, jaki daje ta choroba, to dla osób w podeszłym wieku stosunkowo dobra perspektywa, co innego dla tych, którzy dopiero zaczęli swoje majwiększe zyciowe osiągnięcia. Wiem, że takich osób jest bardzo niewiele, ale mimo to liczę na odzew. Trzymajmy się, razem będziemy silniejsi! Małgorzata
3334 odpowiedzi:
  • https://faqrak.pl/forum/post/l...

Hej zapraszamy ludzikow z tego wątku tez ☺

• 6 lat temu
    carlo napisał:

Ja robie badania co miesiąc i staram sie zawsze wpłynąc na wyniki mniej lub więcej żeby po 3-4 miesiacach nie byc zaskoczonym 

Mozesz dac rade jak wplywasz na wyniki, co stosujesz?

• 6 lat temu

Ja robie badania co miesiąc i staram sie zawsze wpłynąc na wyniki mniej lub więcej żeby po 3-4 miesiacach nie byc zaskoczonym 

• Moni tez miałem wez wezły jak chomik brzuszne po8-9 cm wbc 30tys iwysłali mnie na chemie trzymaj sie damy rade

• witajce kochani jwstem potrzecim strzale przez tydzien po chemii jestem nie do zyciac póznie jwszystko wraca donormy przed chemio i10 dni po morfologie mam bardzo dobra węzłów tez nie czyje terazbede miał uzg to zobaczymy

• Monia, a to nie jest tak, że robisz sobie wyniki w dwóch różnych laboratoriach? Odnoszę wrażenie, że jak robisz na Chocimskiej to masz lepsze wyniki, a jak robisz w jakimś innym miejscu to są zawsze gorsze. Ja tak kiedyś też miałam - w dwóch różnych laboratoriach miałam wynik z różnicą 4 tys. leukocytów w ciagu dwóch dni. Najlepiej porówywać wyniki z jednego laboratorium. 

W ogóle podziwiam Cię, że robisz tak często wyniki. Ja robię wyniki tylko "przyciśnięta" wizytą u hematologa. 

Robiłaś usg tych węzłów podżuchwowych?

• 6 lat temu

hello 😆

Dziewczeta ja ide lada moment droga za Jolą wbc juz 40.5tys limpho 33.7tys bolal mnie strasznie brzuch i lek.rodzinny dal skier do szpitala tam zrobili badania.rtg i usg bebechow na szczescie ok.i wypuscili do domu.

Boję sie wizyty na Chocimskiej a to j7z 2 tyg. Wezly pod żuchwa jak balony.schylic glowe ciezko.moze jeszcze zmaleja do wizyty.jak to mowia nadzieja umiera ostata. Sciskam was.piszcie co u was.czekam z niecierpliwoscia czy tez sie posuwacie w chorobie czy wszystko u was stoi daj Bog w miejscu.

😗

• 6 lat temu

Moniczko dziękuję 😍

• 6 lat temu

Wpis edytowany dnia 08-09-2018 11:30 przez Joka0
  • No to Monia masz już chyba każdą część ciała naprawioną, możesz żyć pełną parą :)  

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat