Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl
Dorota52 - piękne wyniki!!!! Tak trzymaj!!!
Bo badania molekularne są dokładniejsze. A wogole to po co tyle stresu przy tym pobieraniu szpiku. Pozdrawiam
BasiuM a ty ile czasu chorujesz? . Ja choruje rok i 8 miesiecy. Pozdrawiam:)
nala123 u mnie pobierali szpik do roku. Po roku wszystkie wyniki były już ok i nie pobierają juz. Teraz tak jak piszesz z ręki krew pobierają na badanie szpiku..
Odebrałam wynik mam 0.01. :).P. doktor mówi, że jest bardzo dobrze :)
Basiu- wiesz, u nas już się szpiku nie pobiera. Znaczy pobiera ale z krwi. Przykre to że niektórych szpitalach jeszcze się pobiera tradycyjnie szpik do badania. Podpytaj jak jest u Was. Ja już chyba 8 lat mam badany szpik z krwi normalnie z ręki
A ja wiem, napisz do mnie. Pozdrawiam
Dzięki Dorotko - też zdrówka życzę 😉
Zdrówka wszystkim tu piszącym życzę i pozdrowionka przesyłam☺
BasiuM ja straszna panikara jestem :).Naprawdę. Ale pobierania szpiku juz się nie boję. Miałam pobierany parę razy Pierwszy raz to był koszmar.Ale nastepne pobierania robila mi młoda p.doktor o cudownych dloniach. Prawie bezbolesnie. Po roku jak wyniki były już ok przestali mi juz pobieranie szpiku I powiem Ci,że wolę pobieranie szpiku niż wizytę u stomatologa:). Mi pomagala rozmowa podczas pobierania i głębokie,spokojne oddychanie..Ja przyjmuję imanitib teva. To jest dopiero wyzwanie. Ileż się muszę namęczyć, żeby go połknąć. Pozdrawiam:)