Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl
dzięki Jadziu... 😉
Basiu ja teraz będę brała accord, jeszcze nie wiem jak organizm będzie reagował. Ty masz jeszcze krótki staż i to jest zrozumiałe, że panika Cię zżera ale bierz leki i myśl pozytywnie. Przezywalam to samo, zdawałam sobie pytania i szukałam odpowiedzi. Czas goi rany przywyczajamy się do sytuacji. Basiu będzie dobrze glowa do góry. Pozdrawiam
Basiu ja teraz będę brała accord, jeszcze nie wiem jak organizm będzie reagował. Ty masz jeszcze krótki staż i to jest zrozumiałe, że panika Cię zżera
Nala - Sprycel jem po jedzeniu.... dobry pomysł z tym ryzem....
Nala - ja mam 26 tabletek Accord,, tylko nie wiem jak to jest - czy np. jak pójdę do kontroli w czerwcu - to czy lekarka nie będzie mi kazała z powrotem brać imatynib?, czy oni tak go rygorystycznie rozliczają?
Basiu, panikowaniem możesz tylko pogorszyć sytuację. A paninka w niczym nie pomaga. Pomyśl sobie tak - Nali sprycel pomagał to i mnie pomoże.
A co jadasz przy spryclu??? Czy na pusty żołądek? Może jedz przez parę dni do sprycla ryż z gotowanymi jabłkami i bananami.
I pij! Pij 1.5 l dziennie!!!
Nala - dobrze wiedzieć, że tak można - z krwi :)
Jadwiga - może ja też za bardzo panikuję 🙂
Dorotko - ja choruję dopiero od stycznia .... :) tak, że wszystko jeszcze przede mną.... 11 czerwca idę do hematologa i zobaczę czy ten Sprycel jest lepszy na moją krew, na razie z objawów ubocznych to mam ból brzucha po dwóch godzinach od połknięcia tabletki i przechodzi mi po godzinie. Ale jakby mam mniej opuchnięte oczy
KOCHANI!!!! CZY MACIE DO ODDANIA IMATYNIB???? BARDZO POTRZEBUJE DLA BLISKIEJ MI OSOBY! TO SKOMPLIKOWANE ALE ONA SAMA MUSI SOBIE KUPOWAĆ!!!!!