Jak długo żyjesz z lekiem?? Jakimi doświadczeniami możesz się podzielić??

15 lat temu

Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl

4816 odpowiedzi:
  • 6 lat temu

Nie mam sił na to wszystko. Nie mogę oddychać i ...... sama już nie wiem

• 6 lat temu

Nie mam sił na to wszystko. Nie mogę oddychać i ...... sama już nie wiem

• 6 lat temu

Nala życzę Ci dużo zdrowia.

• 6 lat temu

Nala działka czeka na Ciebie a my na nowe przepisy a więc wracaj, czekamy 👍

• 6 lat temu

Nala, niestety na pewne rzeczy nie mamy wpływu. Trzymaj się 👍 

• 6 lat temu

Nala trzymaj się ❤❤❤

• 6 lat temu

Kochana nasza Nala. Masz takie dobre serduszko, a wiesz, że dobro wraca ze zdwojoną siłą. Będzie dobrze, musi być dobrze, bo jak nie to ja już nie pojmuję tego świata... Trzymaj się Nalunia 😍

• 6 lat temu

Dzień Dobry

Przepraszam, że się nie odzywałam ale ……….. Trafiłam do szpitala tak nagle. W ciągu 15 godzin mój stan zdrowia tak się wydolnościowo i oddechowo pogorszył, że już nawet nie mogłam mówić, na wózku mnie przywieźli. Wtedy zdałam sobie sprawę co lekarka mówiła, jaka ta druga choroba jest agresywna i okropna. Znowu płuca i osierdzie zalały się wodą, woda na wątrobę poszła. A wszystko to bo 15 godzin nie było leku. Strasznie mnie to załamało. Tak szybko to się działo! No i trzeba było nowe wkłucie zrobić, a to ból okropny, obrzęki, ketonal w żyłę nie pomagał. A później jak już jakoś doszłam do siebie to zmarła moja koleżanka, która miała ten rodzaj nadciśnienia płucnego co ja. To właśnie dla Dariuni zbierałam imatynib. Zmarła nie doczekawszy się nowych płuc. I tak strasznie mnie to przybiło.

• 6 lat temu

Dalej mam brać accord i za 3 tygodnie kontrola. Basiu ja nie mam już dość dawno pobierania szpiku, podobno badania molekularne są dokładniejsze. Narazie czuje się ok. Dzisiaj ognisko to nie myślę o accordzie, wezmę go jutro. Pozdrawiam 

• 6 lat temu

Jadziu - trzymam kciuki... oby Ci dali coś lepszego. Ja po spryclu mam super morfologię. W sierpniu będę mieć pierwsze badanie molekularne po półrocznym leczeniu i jak wynik będzie poniżej 0,1 %  lub 0,1 to nie będą mi pobierać szpiku do badania 🙂.

Nala co u Ciebie???

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat