Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Renia6363 nie dziekuje trzymam sie chociaz trudno mi z tym dzisiaj ,ale jutro juz bedzie lepiej.To mysle ze ,moze sie spotkamy w Gliwicach:) Jutro moja Endo ma dzwonic i ustalic termin dla mnie. No to bez paniki wiem ze bede zyła:) to forum to zbawienie dla mnie panikary. dzieki Wam wszystkim jest mi lzej.Pozdrowionka i do usłyszenia
-
Basia49
Nie martw się, jest nas tu więcej w podobnej sytuacji. Ja miałam wyciętą tarczycę 5 tygodni temu, termin w Gliwicach mam na 17 lipca, ale koleżanki z forum pocieszyły mnie, żebym nie panikowała, to nie jest odległy termin. Letrox też biorę 150, i cały czas calperos 1000 3x1 i do tego Alfadiol. Codziennie tu wchodzę i mam wrażenie, że są ze mną inni, którzy mnie rozumieją i mają te same lub podobne problemy. Trzymaj się dzielnie, pozdrawiam.
Ona26
Powodzenia w leczeniu i staraniu się o malucha! Życzę szczęścia i uśmiechu :)
-
Dodam ze przy niskim poziomie wapnia po opreacji brałam 2x1 Calperos 1000 i co dzisiaj po badanich widze ze juz nie mam spadku a nawet wapn w normie jest:)
-
Witam kochane kobitki:)
Dzisiaj się dowiedziałam że mam raka tarczycy:) pierwsze wrazenie to płacz haha i po co > pytanie powstało pozniej. Znalazłam to forum i dzieki WAM kochane wiem ze nie powinnam się martwic . Jestem prawie 2 miesiace po całkowitym usunieciu tarczycy.Wczoraj zrobiłam TSH tutaj w Niemczech bo jestem w pracy w tym kraju. I okazuje sie TSH 19,02 6 tyg temu 10.85 przy Letroxie 75 poszło wyzej. No to dzwonie do swojej Endo i słysze w słuchawce RAK dalej juz nie pamietam jaki,szok zrobił swoje zanik dalszej rozmowy.Pamietam ze musze przejsc jodowanie i badanie czy nie mam przezutów i to w Gliwicach bo w okolicach szczecina tego nie robia.no i podwoiła mi dawke Letroxu do 150. Jutro mam dzwonic do niej powie kiedy mam się zgłosic w Gliwicach :):). To dzieki Wam dzieki temu forum mysle pozytywnie i nie mam mysli ze umre:) .Dzieki kochane. Moze wie ktos ile sie czeka na miejsce w Gliwicach?
-
Ona
trzeba było tak od razu a nie zamartwiałaś się dziewczyno buziaki i nie martw sie więcej
-
hey kobitki
kontaktowalam sie z moja endo - fasola mialas racje moja lekarz tez twierdzi ze to od odstawienia tab anty - powiedziala ze jesli nie przejdzie mi po 7 dniach mam isc do lekarza - wizyte mam 24 czerwca wiec i tak pojde
-
fasola
no wlasnie tylko ja hormony odstawilam ok 7 miesiecy temu - a o bobasa juz zaczelam sie starac
-
Ona
Idź do ogólnego, bo jak Cię "znam" to ześwirujesz do 24.06.
To pewnie przez to że hormony odsatawiłaś. :)))
A kiedy plany z dzidzią w roli głównej wcielasz w życie, bo jakoś umknął mi ten wątek :))
3 mam kciuki
-
dziewczynki a co myslicie jakbym poszla do lekarza ogolnego ? ona te robi wymazy i bada ginekologicznie - kurde bo ten 24 czerwiec mnie przeraza !
-
dzieki juz sie umowilam tylko ze wizyta pod koniec czerwca