Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13033 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Kasia
    Jak w PL jest brzydko to u nas jest słońce hi i ma byc aż do nastepnej środy gorąc. Mieszkam w IRL a wiesz ze tu słońca to jak na lekarstwo hi hi dlatego tak sie cieszę jutro tez sie będę wylegiwac i pojutrze i kolejnego dnia. Ach aż chce sie żyć. W zimie przez 3 miesiące co dzien padał deszcze depresa murowana. Ej tam babcie jakie wy tam babcie młodość ducha sie liczy pozdrawiam
  • 12 lat temu
    zasiłek pielegnacyjny to wiem na 100% nam sie nalezy ,ale renta ? jestem od 8 lat bez pracy ostatnie 2 lata opiekunka w opiece ale na członka rodziny. Zalezy mi na tej wiadomosci:)
  • 12 lat temu
    słyszeliscie cos o rencie chorobowej w naszym przypadku? warto sie starac ,czy dac sobie spokój?
  • 12 lat temu
    bania

co Ty opowiadasz jakie babcie :):) my mamy po nascie lat :):) haahhaha
    Ja nie naleze do tych co sie obrazaja :) to teraz zabij moja ciekawosc BABCIU młoda ile ty masz lat :)
  • 12 lat temu
    Kasiab

Mam stwierdzone przewlekle zapalenie gardła i migdały przerośnięte do usunięcia ale w tej chwili tez mnie nie boli.
  • 12 lat temu
    Basiu to jesteśmy prawie równolatkami ale fajnie bo juz myślałam że ja tu za babcię będę robić a tak jes szansa ze we dwie będziemy młode babcie pozdrawiam i mam nadzieje że nie obraziłas sie na mój żarcik
  • 12 lat temu
    Kasiab

Niczego nie przechodzę, nic mi nie jest, czuję się dobrze.
  • 12 lat temu
    Fasola,
    Nie, od euthyroxu neutrofile nie spadają. Nie przechodzilaz jakiego zakazenia wirusowego, opryszczki itd.?

Ona,
    to trzymam kciuki. Wrzuć na luz, niepanikuj.

Basia,
    Witaj. M
    Aż miło się czyta jak ktos kto dopiero do nas dołączył jest tak optymistycznie nastawiony, tak trzymaj!

Bulka,
    A gdzie Ty mieszkasz, ze masz slonce bo j mnie od fygodnia leje, brrrr.
  • 12 lat temu
    Ona

Jeśli miałaś kiedykolwiek morfologię z rozmazem to masz tam poziom neutrofili. :))

Dodaję że na krzepliwość badanie APTT w normie i CRP też w normie.

A badania zlecił mi chirurg naczyniowy w związku z tym, że pod kolanami wyskoczyły mi żylaki.
  • 12 lat temu
    fasola
    a czemu mialas robione to badanie ? nigdy o tym nie slyszalam

co do dzidzi - to nie wiem jak to bedzie z moim nieregularnym okresem :/ no ale mam nadzieje ze dlugo czekac na ciaze nie bede musiala :) tak czy siak - nie dziekuje hihi :)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat