Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Ja też zaciskam garstki,chociaż tylko czytałam o jodowaniu ;-)
-
Vjolka rodzina wspiera oczywiście ale tak naprawdę to nikt nie ma pojęcia co my przeżywamy
-
Kalmara trzymam kciuki oby wszystko było ok :) Odzywaj się
-
Macie rację,rodzina też wspiera ale sama umiera ze strachu.
Ja dopiero się tutaj trochę uspokoiłam.
-
Asica dziękuje jeszcze raz przeczytałam posty Dorzo. Miałam nadzieje ze jeszcze ktoś sie odezwie ;)
Przeżyłam ale dzięki Bogu ostatnie dni męczarni :) To był dłuuuugi i ciężki miesiąc :( Jak przyjdzie kiedyś powtórka z rozrywki to nie wiem :(
Potwierdzam gdyby nie to forum to chyba w psychiatryku bym wylądowała ;) Tu są osoby które przetrwały to co my obecnie przechodzimy i wiedza jak ważne jest słowo wsparcia.
-
Kalmara musisz poszukać chyba Dorzo była na Szaserów a tak w ogóle jak ty się czujesz ? Przeżyłaś jakoś bez hormonów
Vjolka mówiłam ci,że to forum to jak balsam na troski :)
-
Podobno bardzo sympatyczny lekarz:)
-
Ja teź sobie wymacałam,5 lat temu,niegroźne do obserwacji...w środę odebrałam wyniki,rak brodawkowaty.
W piątek jadę do Gliwic do dr Rozkoszą na konsultację.Aaa jestem z Przemyśla :-)
-
Hej powtarzam post do ludzi z jodowania Wim z Szaserów. Jutro już jadę a do szpitala kładę sie 18 czerwca. Co ze sobą zabrać?
Wiadomo że piżama, ręcznik, przybory toaletowe, leki. Do izolatki min 3 butle wody, kwaśne cuksy, żelki, gumy ewentualnie coś na ząb ;) dla zabicia czasu książka. Pytanie też takie czy pierwszego dnia po przyjęciu do szpitala obowiązuje strój piżamka czy można dresiki?? I np wyskoczyć na inne oddziały szpitala? Czy trzeba grzecznie siedzieć na endokrynologi?? I czy po podaniu jodu w izolatce dostaje się kubraczek szpitalny czy w swoim się przebywa??
Mieszkam 150 km od wawy jadę sama i raczej nikt mi nic nie podrzuci w razie sklerozy :( A jak czytam to szpital a szpital inne reguły :(
-
Vjolka rok temu siedząc w pracy i miziając się po szyi :D, wyczułam zgrubienie, gulę poleciałam do lekarza pierwszego kontaktu ten stwierdził że to węzeł porobiłam podstawowe badania wszystko ok ale ciągle mi to nie dawało spokoju, zrobiła usg wyszła torbiel dosyć spora, mój rodzinny kazał to usunąć wiec tak zrobiłam potem wyniki i wszystko było już jasne przerzut raka brodawkowatego z tarczycy w lutym miałam operacje w Gliwicach teraz jadę na jod, nie wiem gdzie się leczys ale jeżeli to będą Gliwice to nie masz czego się obawiać :)