Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
cześć dziewczyny co u was ? mnie równy tydz został do jodowania chyba powraca migrena od trzech dni głowa pęka albo brak hormonów ,mam już dosyć ;(
violka o jakim konsylium ty mówisz ?ja nigdzie nie byłam tz nie musiałam
-
Zaproponowano mi termin 11, ale jak zaczęłam liczyć kiedy mi się skończy okres to decyzja zapadła 18:-/ Męża mieć nie będę, chociaż może prosić o bezpłatny urlop, ale z czegoś trzeba żyć. Nad dziećmi opiekę będę mieć, gorzej z dojazdem, bo samochodem na operację sama nie pojadę 370 km.Jakoś się zorganizuję.Wkurza mnie tylko, że na konsylium 13 muszę
jechać,taki pomysł ministra :-/ Teraz muszę pobiegać do internisty itd.
Aa,o wcześniejszym terminie nie ma mowy.
Co u was dziewczyny, jak się czujecie na ciele i duszy :-)
-
Zaproponowano mi termin 11, ale jak zaczęłam liczyć kiedy mi się skończy okres to decyzja zapadła 18:-/ Męża mieć nie będę, chociaż może prosić o bezpłatny urlop, ale z czegoś trzeba żyć. Nad dziećmi opiekę będę mieć, gorzej z dojazdem, bo samochodem na operację sama nie pojadę 370 km.Jakoś się zorganizuję.Wkurza mnie tylko, że na konsylium 13 muszę
jechać,taki pomysł ministra :-/ Teraz muszę pobiegać do internisty itd.
Aa,o wcześniejszym terminie nie ma mowy.
Co u was dziewczyny, jak się czujecie na ciele i duszy :-)
-
Vjolka
No tak,ale męża już nie będziesz miala ; nie udalo się przesunąć,?
-
Vjolka
Cieszę się bardzo że masz w końcu termin.Teraz odpoczywaj i nie myśl narazie o tym :D
-
Dziewczyny 18 sierpnia mam operację,jutro się odezwę bo padam.
-
Hej ja również wyniki Tsh, ft4, ft3 mialam w normie a usg wykazało guzy. Potem z hist-pat oprócz nowotworu wyszło jeszcze przewlekłe zapalenie całej tarczycy.
-
Kalmara ma rację ja stracilam wiarę w wyniki krwi tarczycy ,nie można tylko na nich się opierać .Iza zrób synowi dobre usg napewno bedzie ok.
Pozdrawiam Was cieplutko
-
Hej
Vjolka od rodzinnego dostałam jakieś prochy na te moje nogi, bo w sumie "za mało" tabletek łykam ;) Ale coś mi skaczą nastroje a przecież powinno być już lepiej :( znów robię się jędza ;)
Dziewczyny z Tsh raczej nic nie wynika. Co pol roku robiłam tsh, ft3 i ft4 zawsze w normie a hist+pat oprócz raka wykazał na przewlekle hashimoto. Raczej usg i to u dobrego specjalisty i inne parametry może coś wykażą.
-
A powiedzcie mi czy badacie swoje dzieci pod kątem narazie niedoczynność?? Ja muszę wkońcu iść z moją 3 latka na badania. Bo patrząc przed.ciążą i w ciąży nie bylam chora tylko zaczęło się od poporodowego zapalenie tarczycy.