Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
maximos pamiętam twoją historię - wszędzie czysto a tg w górę ,3 08 już blisko trzymam kciuki za pomyslne wyniki i koniecznie odezwij się :)
-
Zosik
Jeszcze odnośnie diety na wypisie z Gliwic ma stosować dietę bezmleczna .aby nie utrudniać wchłaniania wapnia :D
-
Zosik
Mój 17letni syn ma problemy z wapniem.Łyka 6razy 1000calperos dziennie.Napadu tezyczki już nie ma ,mial zaraz po wycięciu tarczycy.Gliwicach nie musi odstawiac hormonu przed jodem bo dostanie zastrzyki.Mam nadzieję,że i Tobie i Jemu unormuje się to wapno.Glowa do góry :D
-
Dzień dobry, czy ktoś z obecnych na forum zmaga się z ciągłymi wahaniami poziomu wapnia? Podobno mam przytarczyce, ale odkąd 2 dni po wyjściu z szpitala w kwietniu zeszłego roku, kiedy dostałam pierwszą tężyczkę ciągle zmagam się z wahaniami poziomu wapnia. Przy okazji brania tak wysokich dawek dorobiłam się niedokrwistości. Zdarzają mi się też odrętwienia kończyn, np prawej ręki, lewej nogi. Lekarz w poradni orzekł, że od kręgosłupa, a inny, że jestem za młoda, i to przez te wahania poziomu wapnia. Kiedyś usłyszałam, że potrzeba 2 lat na stabilizację. Czy ktoś miał, albo ma podobny problem?
Pozdrawiam.
-
My tez mieliśmy tylko ekg i laryngologa :D
-
W opisie masz napisane konsultacja kardiologiczna ?ja tylko ekg:-/
-
Mango
Pobiora Ci krew na tsh w Gliwicach i w ogóle nie przejmuj się tym konsylium bo to tak szumie tylko brzmi :D.W sumie spotkaliśmy się z naszą pania onkolog do ktirej jeździliśmy poprzednio na wizyty tylko w innym budynku.Potwierdziła termin operacji i to wszystko :P
-
Vjolka
no właśnie nie potrafię jednoznacznie wywnioskować z tej karty konsultacyjnej co z tym oznaczaniem tsh :-/ tak jakbym to miała na miejscu zrobić w dzień konsylium, ale z drugiej strony skoro na nim ma zostać potwierdzony termin operacji, a wszystko zależy od wyniku tsh, to już nie wiem
A w ogóle to byłam na konsultacji laryngologicznej i lekarka powiedziała, że do tak poważnej operacji, to opis powinien wykonać mi foniatra, bo to działka sprecyzowana bliżej dla niego. No i dzisiaj właśnie idę.
Od kardiologa i internisty już mam.
-
-
Zespół Policy... czy coś innego?