Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Dziewczyny proszę o radę!!!!
Jestem juz 3 miesiące po operacji, blizna całkiem ładna, ale cały czas czuje ucisk w gardle takie jakby przyduszania, jakbym miała tam opuchlizne. Od wczoraj to tak ze zaczęłam się bać i denerwować. Czy to normalne, czy może jest coś nie tak ze mną? Wizytę u endokrynologa mam dopiero 24.03.2017r. wiec jeszcze kawał czasu a rodzinny jak to rodzinny niewiele się na tym zna. Nie boli mnie to, tylko takie dziwne uczucie. Czy możliwe jest, że taki czas po operacji tak się dzieje? Tym bardziej, że wcześniej miałam takie dolegliwosci ale łagodniejsze tzn. czułam ucisk ale nie aż taki.
-
dziękuje dziewczyny za odpowiedz będę próbowała coś zrobić z tymi przytarczycom może sie uda....
ps dobrze wiedziec ze trzeba zaświadczenie bo ja nic o tym nie mam i pewnie by mi jodu nie dali jakbym go nie miała!
-
Łukasz ja chodzę prywatnie doktor przyjmuje na ul. ŁUŻYCKIEJ w Emedzie. Podobno w jednej z krakowskich przychodni przyjmuje na NFZ. Trzeba by dopytac gdzie najlepiej tam zadzwonić.
Massie dzwoniłam do Gliwic wystarczy zwykle zaświadczenie od laryngologa.
Dziewczyny głupie pytanie - czy idąc na jod musze zdjąć paznokcie zelowe? Do wszelkich zabiegów wiem ze tak ale co w przypadku jodu ?
-
Czesc, pisze w innyn watku ale teraz poszukuje tez dobrego endokrynologa w Krakowie. Strachma wielkie oczy chodzisz do tego lekarza prywatnie czy na NFZ, gdzie przyjmuje ?
-
Ja polecam dr Marka Żółcińskiego z Krakowa. Wspaniały lekarz z ogromną wiedzą i wielkim sercem. Poprowadził mnie przez okres od podejrzeń do operacji cały czas służąc wsparciem i ani przez chwilę nie pozwolił wątpic ze co będzie nie tak. To nie jest lekarz z tych - o ma pani problem to sobie sama radz. Dzięki niemu byłam operowana miesiąc od diagnozy budzącej podejrzenia . Oprócz tego cały czas kontakt mailowy i słowa wsparcia. Polecam wszystkim
-
Ewka22 ja teraz chodzę do przychodnia na Kopernika do dr Trofimiuk-Müldner, bardzo sympatyczna, wszystko wyjaśnia dokładnie wiec mogę ja polecić. Opinie tez ma bardzo dobre z tego co czytałam. Wiem ze przyjmuje tez prywatnie w kilku miejscach, ale musialabys sprawdzić gdzie dokladnie. Chodzę tez czasem do endokrynologa w medicover ale to bardziej po jakies skierowania.
-
a zwłaszcza tych które maja problemy z wapniem po operacji
-
ale w sumie to jest pyt do wszystkich osób z okolic krakowa :)
-
kitek mam takie pyt bo ty chyba jestes z krakowa a ja szukam własnie fajnego tj bardzo dobrego endokrynologa i chciałam zapytac do kogo chodzisz i czy polecasz oraz ew namiary na niego
-
Massie8989 jak Cię przyjmują na oddział w środę to tabletki w ten sam dzień nie dostaniesz chyba ze miesiąc wcześniej odstawialas tabletki ale to i tak dają po dwóch dniach najpierw jesteś na innym oddziale a dopiero potem idziesz na oddział dawek wysokich.Nie martw się po jodzie będzie już tylko lepiej trzeba poleżećsile każdą a potem już ż gorki:)będzie dobrze!