Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13033 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    No tak Maju ty jesteś spokojniejsza bo masz znaną przycznę kaszlu -astme- a Ona czeka na ustalenie przyczyny, stąd jej niepokój To chyba normalne..
  • 12 lat temu
    maja

niektorzy ludzie panikuja wiecej inni mniej - tak to juz jest
    ciesz sie ze Ty akurat nie jestes panikara - ja niestety jestem :/
    staram sie zawsze myslec pozytywnie - ale zawsze jak ide do lekarza to mowia o raku o niczym innym :/

piszesz ze masz wznowe po 10 latach - napisz mi jak wyglada Twoja sytuacja ? pozbylas sie juz tego cholerstwa ? gdzie masz wznowe ? i czy lekarze mowia czemu ja masz - bo mowi sie ze po 5 latach wznowy juz raczej nie bedzie sie mialo

i nie mysl ze ja dzien i noc siedze i mysle o tym ze cos mi jest - jak nachodza mnie zle mysli to pisze sobie do Was temu wyglada jakbym ciagle panikowala a tak nie jest :)
  • 12 lat temu
    ona25 panikara .
    ,,dodam ze kaszlam juz tak dlugo ze nachodza mnie glupie mysli ze to moze .... :/''
    Wszystkie bóle sprowadzasz do raka i panikujesz jak Ty w ogóle żyjesz ???ja jak bym miała tak panikować to chyba bym się nerwicy nabawiła. Sama mam raka tarczycy ze wznową po 10 latach i od zawsze choruje na astmę.
  • 12 lat temu
    dzieki dziewczyny :)
  • 12 lat temu
    jorkga
    Pytałaś kilka dni temu o lekarzy z Gliwic. Mogę Ci polecić dwójkę: dr Józef Rozkosz, który przyjmuje też prywatnie niedaleko CO, tel. 32 231 40 57 i dr Tomasz Olczyk, do którego nie mam namiarów poza CO, bo zawsze "łapię" go na miejscu. Nie wiem czy to Ci się przyda...
  • 12 lat temu
    Ona to zależy na co jesteś uczulona . Może to być jakis skladnik pożywienia np coś w owocach albo coś w twoim otoczeniu- skladnik proszku do prania kurz itp. Trzeba zrobić testy.
  • 12 lat temu
    Ona,
    to wrzuć na luz skro oni znowu wymyślą Ci raka. Pomyśl sobie, że oni nie potrafią wymówić innego słowa niż rak i dlatego tak w kółko stawiają taką diagnozę ;o) Wierzę, że możesz być wystraszona.
  • 12 lat temu
    kasia
    nie mam pojecia co to moze byc :/ tak jak mowisz pojde do lekarza i zobacze co tam wymysla :) przeziebiona raczej nie bylam - najgorzej ze napewno mnie tylko nastrasza jakims rakiem i potem bede chodzila od lekarza do lekarza wystraszona :/ no ale jak trzeba to trzeba :)

• 12 lat temu
    Ona,
    to już nie myśl o tym tylko idź do alergologa i dowiesz się co i jak. Badanie robi się delikatnie nakłuwając i wkraplając dany alergen. U nas jest tak, że przed zrobieniem testów lekarz przeprowadza wywiad i pyta jakie są objawy, kiedy najczęściej, czy po zjedzeniu czegoś, czy cały czas czy tylko rano itd. na tej podstawie zleca badanie na dane alergeny. Alergenów jest tyle ile rzeczy na świecie więc nie sposób zrobić testy na wszystko. Może te tabletki, które brałaś do tej pory są już za słabe.
    A może to nie uczulenie tylko źle wyleczone przeziębienie.
    Byłam na rozmowie w sprawie pracy ale wątpię by coś z tego było bo chyba sami nie wiedzą dokładnie kogo potrzebują. Jakoś mnie to szczególnie nie martwi bo jeśli bym mi się udało to musiałabym przenieść się do Warszawy a ja jej nie lubię.
  • 12 lat temu
    taaaa a mnie dziś kręgosłup boli.....
    ale chyba się spracowałam :)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat