Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Szczesliwego Nowego Roku i Duzo Zdrowka Zycze
-
UDANEJ ZABAWY DZISIAJ, ZDROWIA I POMYŚLNOŚCI W NOWYM ROKU!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
SZCZĘŚCIA POMYŚLNOŚCI DUŻO RADOŚCI W NOWYM ROKU
-
Ja robię taka domowke tylko dla znajomych najbliższych. Zreszta z taka szrama na szyji to i tak nigdzie bym sie nie pokazała. Szczęśliwego nowego roku dla wszystkich.
-
Ja tam myśle że Sylwester jest przereklamowany:)))))) Ale dla tych którzy tak nie myślą MIŁEJ ZABAWY!!
-
Hurra! Nie spaslam sie przez święta. Niestety w sylwestra muszę iść do roboty. Mam nadzieje ze przed wieczorem wyjdę i zabawie sie trochę, bo jaki Sylwester taki nowy rok. Pozdro
-
Emma
Przekonałaś mnie :))))
-
W związku z nadchodzacym karnawałem zumba chyba lepsza:)?
-
Jak tam między świętami?? :)))
Ja muszę się przeprosić z orbitrekiem zdecydowanie ;p Albo zumbę wyjąć z szuflady i się uaktywnić :)))
Pogoda u nas w dzień wręcz wiosenna :) w nocy lekkie przymrozki. Mi tam odpowiada osobiście. Mój syn wolałby śnieg i "bałbana". Wczoraj skończył 4 latka. Poważny wiek :))
Dużo zdrowia dla Was.
:)))))))
-
moja endo odrazu mi powiedziala ze moj rak jest od napromieniowania - i odrazu powiedziala ze to od czarnobyla - moja mama byla wtedy w ciazy I nie wziela tabletki z jodem bo niektorzy mowili zeby brac inni ze zaszkodzi :/ ja jestem z bialegostoku to juz wogole blisko :/
co do genetyki - choroby tarczycy sa genetyczne moj brat ma niedoczynnosc a mama nadczynnosc I podobno ma to cos ze soba wspolnego - brat urodzil sie z niedoczynnoscia
co do raka tarczycy - endo mnie zapewniala ze rak brodawkowaty I pecherzykowaty nie sa genetyczne - nastepne rodzaje- jak rdzeniasty - juz sa ale tez bardzo rzadko sie go odziedzicza
co do leczenia tarczycy u chlpakow to hmm... zalezy jaka ma sie chorobe :) u mojego brata nie wiem jakim cudem ale tarczyca z niedoczynnosci wrocila do normalnosci :) od urodzenia bral tabletki (takie jak my) I jak bylam z nim ostatnio na kontroli lekarz powiedziala ze wszystkie wyniki ma idealne mimo ze rok wczesniej kazala mu przestac brac tabletki I zobaczyc co bedzie :) teraz juz wogole ich nie bierze :) a bral przez 17 lat - endo mowi ze moze sie zdarzyc ze kiedys znowu bedzie musial - ale dobra I przerwa na jakis czas :) a moze na zawsze :)
sorry ze pisze ciagle duze I zamiast malego ale mam amerykanska klawiature I samo mi tak zmienia - strasznie mnie to wkurza haha