Jak długo żyjesz z lekiem?? Jakimi doświadczeniami możesz się podzielić??

15 lat temu

Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl

4840 odpowiedzi:
  • 8 lat temu

Oj tak - bardzo poprawiłaś mi humor.

A co do udzielania się - oj tak -udzielamy się i nie tylko. Spotykamy się i rozrabiamy J

W wolnej chwili ……

https://faqrak.pl/forum/post/list/spotkania-forumowiczow-wspomnienia

• 8 lat temu

Tak pamiętam jak o tym pisałyśmy - ja do Ciebie od razu pisałam na Ty.... no tak już mam :) a Ty taka dobrze wychowana na Pani mi pisałaś :)

Tak myślę o tym 23 stycznia...... może wpadnę w odwiedziny do szpitala na parter pod 5kę????

• 8 lat temu

Ageha - ja brałam sprycel i mogę powiedzieć, że kołatania serca to na pewno wina sprycla. Tylko o tym się nie mówi. To co mówi dr.EM to jedno, ale mam dobrego kardiologa i dobrze aby Cie sprawdziła. Ja mam potworne problemy z sercem po spryclu. Oczywiście to nie znaczy, że coś może stać się u Ciebie. Ale....... niech Ci tam lampa z tyłu głowy pika!

• 8 lat temu

tak, studiowalam wtedy jeszcze :)) bardzo się cieszę, ze mogłam choć trochę Ci poprawic koncowke dupowatego dnia!

• 8 lat temu

Nala, cudownie Cie slyszec, choć pamiętam, że ze względu na ten rok czy dwa różnicy miedzy nami ;) chciałam Ci mowic per Pani! Biore od jakichs 3 lat Sprycel, bo Glivec po roku przestał na mnie dzialac. I ogólnie wszystko super, tylko ciągle słyszę, ze okrutne bole kolan i nog, czasem brak sil, kolatanie serca itd nie sa skutkiem leku, choć ja swoje wiem. Wazne, ze działa, bo mam remisje, reszte moge przelknac. Tylko pojawil się u mnie problem z torbiela kostna i jestem w tracie diagnozy, czeka mnie mri itd i tu myślę co z moja dokumentacja bialaczki, gdyby np chcieli do wgladu. Czyli jakies nasze wydruki z bcr itd powinny byc w recepcji? Nigdy nawet nie widzialam w rekach dr M. takich, tylko liste nazwisk i procenty. Ja będę 23.01 na badaniach u niej, więc się miniemy. Pogrzebalam wstecz i widze, ze u Ciebie różnie. Strasznie mi przykro, ale jestes super silna kobieta i wierze, ze jakos zawsze pospadamy na 4 lapy :))

Wpis edytowany dnia 11-01-2018 23:00 przez Ageha
  • 8 lat temu

Tak, pisałyśmy wiadomości prywatne ! Studiowałaś prawda??? Ale się cieszę!!! Ja nawet pytałam forumowiczów czy nie wiedzą co z Tobą!

Ale jaja no!!!!!

A dziś miałam taki dupowaty dzień a tu kolejna niespodzianka!!!!!

• 8 lat temu

Robustus

Justynko

Ageha

....... hahahaha jak świetnie!!!!!

• 8 lat temu

nala, tak, to ja! Kiedys nawet pisalysmy wuadomosci prywatne, potem zmienili wyglad forum i nic nie moglam do Ciebie napisac ani znalezc jak to zrobić,  a potem odcielo mnie od forum brakiem hasla i jakos zaginelo to w moim zyciu. Dobrze, ze jeszcze się tu wszyscy udzielacie, to miod na moje serce. I wciąż lecze się w tym samym miejscu :)

• 8 lat temu

Jadwiga - bardzo to miłe co napisałaś!!! Akurat byłam dziś ponownie w szpitalu kardio. Mój współczynnik niewydolności serca zrobił się bardzo bezczelny! Mam normę przekroczona siedemnastokrotnie!!!!!! I strasznie się tym zdenerwowałam. I naglę wchodzę na forum a tu taka cieplutka wiadomość od Ciebie i od razu mi lżej na sercu J Dziękuje bardzo za te słowa!!!!!!!

• 8 lat temu

Ageha - to już nie zapominaj maila ani hasła :) miej z nami kontakt :)

Ja jutro będę na klinikach. Potem mam wizytę w marcu

A co do wyników - oczywiście że masz mieć do nich dostęp i masz mieć wiedzę, no ale jeśli leczysz się u EM to .........

Wyniki zawsze powinny być do wglądu w rejestracji. Tam pracuje Pani Gosia i Ona zawsze "pozycza" wyniki jak chcesz zrobić ksero itp.

Napisz coś więcej, jaki bierzesz lek. Zrobię Ci zdjęcie mojego zlecenia na badania do porównasz.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat