Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl
dzisiaj nie miałam siły wstać z łóżka - stan podgorączkowy, okropny ślinotok, mdłości, kaszel od krtani, a do lekarza nie miałam siły iść. Więc weszłam sobie na czat z internistą, ale kazał mi skonsultować się z hematologiem... co ja mam robić? wizytę u hematologa mam dopiero 8 marca...
hej dziewczyny.... jakie tabletki można brać na ból gardła? coś mnie zaczyna brać....
Witajcie kochani
Dostałam rente na kolejne 3 lata. Bardzo mnie ta komisja wyczerpała psychicznie. To czekanie dwu godzinne. Ale trafiłam na kardiologa i widać że babka się znała na rzeczy. Zadawała mądre pytania i to było miłe bardzo.
Nala jak tam komisja? Mili byli czy skuteczni. Pozdrawiam
Kochane jesteście wszystkie :).... teraz nie czuję się z tym "nieproszonym gościem" samotna. Pozdrowionka....
czego boisz się głupia😃😂 będzie dobrze trzymam kciuki 👍
Ageha - tak ja w domu. lekarka musiała wyjechać i w tym miesiącu odpuściła mi grzebanie w sercu hahahahah
A jutro mam komisję ZUS. Boje się
Basiu
Paloma
Jak sama nazwa mówi przewlekła białaczka to przewlekła choroba. Na początku jest wściekłość, żal, wiele pytań. Ale powolutku choroba staje się rutyną. Znika złość i ból. Nie zauważamy już choroby. Człowiek zdaje sobie sprawę, że szkoda czasu na obawy i strach a przychodzi czas na życie pełną piersią.
Dajcie sobie dziewczyny czas J Pytajcie o wszystko, bądźcie z nami J
Życzę dużo wytrwałości
czasami warto się poświęcić by podjąć wcześniej leczenie niż później żałować, że za późno przeprowadzono badanie. Niestety jesteśmy już naznaczeni do " świecenia"😷
Nala, a Ty już w domu jesteś, czy na oddziale jeszcze się badasz? Jak się masz?
Rzucam pytanie do wszystkich, może ktoś kiedyś miał tę wątpliwą przyjemność i miał robioną scyntygrafię kości?
Bo mam zlecenie i wyczytałam, że bezpieczne itd, niby dawka znacznika, który wstrzykują mniejsza niż promieniowanie przy badaniu TK, tylko czy to wszystko prawda i możemy sobie taką scyntygrafię bez żadnego strachu zrobić? :)