Jak długo żyjesz z lekiem?? Jakimi doświadczeniami możesz się podzielić??

15 lat temu

Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl

4816 odpowiedzi:
  • 5 lat temu
    dwa razy punkcja plus terakoskopia ,problemy z oddychaniem
  • 5 lat temu
    Edward - a jakie miałeś objawy wody w płucu? Ja przy Spryclu 100 mg schudłam 10 kg, a jak zmniejszono mi dawkę to utyłam 5 kg. Mam rozumieć, że te 12 litrów to łącznie? a nie za jednym razem?
  • 5 lat temu
    Moje leczenie 3lata Gliwec waga z90kg. na 116 Sprycel 4 lata skutki uboczne 12 litrów wody usunięte z prawego płuca . Tasigna od roku ?
  • 5 lat temu
    b.bednarskax - dzięki za odpowiedź. Ja tez przeszłam na Sprycel 100 po skutkach ubocznych Imatynibu. Dawka Sprycla 100 też mi nie służyła na wątrobę i żołądek. Dostałam Sprycel 50 -raz dziennie, a teraz biorę na próbę Tasignę 600 raz dziennie. Chyba wolę jednak Sprycel, nie trzeba brać na czczo, a Tasignę na pusty żołądek...
  • 5 lat temu
    Cześć. Który z leków jest bardziej toksyczny i ma więcej skutków ubocznych - Sprycel czy Tasigna. Po obu lekach czuję się jednakowo, a muszę wybrać. Jakie jest Wasze zdanie? Pozdrowionka :)
  • 5 lat temu

Również pozdrawiam 

• 5 lat temu

serdeczne pozdrowienia dla wszystkich ❤❤❤❤

• 5 lat temu

Co tak cicho, odzywajcie się. Pozdrawiam serdecznie. 

• 5 lat temu

Co tak cicho, odzywajcie się. Pozdrawiam serdecznie. 

• 5 lat temu

Pozdrawiam  oczywiście  wszystkich tu piszących również bardzo serdecznie. Dużo zdrówka Wam życzę  !🙂

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat