Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13033 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Dziewczyny dzięki za słowa otuchy!:) w niedziele jadę do Zgierza na 3 kontrole, ale nastawienie wiosenne, puki co:) tym które teraz są w Zgierzu lub wybierają się w najbliższym czasie życzę samych "białych kartek"!!!:)
  • 12 lat temu
    denim
    w końcu sie doczekasz szybko zleci ja tez się denerwowałam za pierwszym razem trochę cierpliwości wszystko powróci do normy trzymaj sie cieplutko

Pozdrawiam całą gromadke
  • 12 lat temu
    Hej. Jeszcze raz dzięki za wszystkie odpowiedzi a propos utraty smaku. Dziekuję Wam bardzo i czekam na powrót jednego ze zmysłów....
  • 12 lat temu
    Prawdę powiedziawszy to w tych Stanach to strach mieszkać. Szczególnie w dużych miastach. Debili nie brakuje.
  • 12 lat temu
    Ona
    no widać kretynów nigdzie nie brakuje aż szkoda słów i nerwów na takich kretynów pozdrawiam serdecznie
  • 12 lat temu
    bania

dzieki :) teraz juz nie jest tak strasznie - ale jak ganiali tych idiotow caly dzien przez caly boston to nie powiem troche sie balam :/ do tego sprawdzali kazdy dom pokoleji - cos strasznego ! no i jeszcze na dodatak moj narzeczony pracuje w centrum a to wlasnie tam zostaly wysadzone te bomby - wiec myslalam ze umre ze strachu bo w calym bostonie zostaly wylonczone wszystkie komorki i nie mozna bylo nigdzie sie dodzwonic (wylonczyli bo pierwsza bomba byla detonowala telefonem kom)

no ale naszczescie wszystko jest ok i powoli wracamy do normalnego zycia :) jeden idiota niezyje - drugi w szpitali przypiety do lozka (na tylko 19 lat !! i ze byl zdolny do czegos takiego)
  • 12 lat temu
    Ona
    dziewczyno trzymaj się słonko nawet nie myślałam że ty w tamtych rejonach mieszkasz to pewnie duzo strachu się najedliście trzymam kciuki żeby wszystko wróciło do normy i życie było spokojne i nudne pozdrawiam cię serdecznie dużo buziaków
  • 12 lat temu
    hey kobitki

sorry ze mnie nie bylo ale u mnie takie akcje sie dzieja ze na kompie duzo nie siedze ! jestem z bostonu a juz pewnie wiecie z tv ze byl tutaj atak tych dwoch wariatow ! na ulicach wojska az starch wyjsc z domu - wiekszosc czasu przesiedzialam u rodzinki bo do pracy nie mozna bylo chodzic wiec nie pisalam - naszczescie juz po wszystkim - no ale policja i wojska dalej sa bo nie wiedza czy ktos jeszcze ma cos z tym wspolnego czy nie

emma - dzieki za pamiec :)

denim
    spokojnie :) calkowita utrata smaku lub dziwny smak jest normalne po jodzie - lekarz podajac mi jod ostrzegla mnie ze moge miec cos takiego i ze moze to potrwac nawet dwa tygodnie - teraz musisz jesc jak najwiecej cytryny zeby pobudzic slinianki ! dzieki temu smak wroci szybciej :) wogole po jodzie trzeba pic jak najwiecej wody i jest jak najwiecej kwasnych rzeczy (wlasnie po to zeby nie stracic smaku i wysiusiac jod jak najszybciej)
  • 12 lat temu
    Denim
    Ja tez nie miałam smaku dokładnie tak jak ty dopiero niedawno mi wrócił trzymało mnie 6 tyg. Pozdrawiam
  • 12 lat temu
    Ona, gdzie zniknełaś?

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat