Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13033 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    Bułka61
    Musisz mi uwierzyć, że ja nie żadna przedstawicielka i ani lobbystka firmy :-)
    Ja też mam wrażenie, że moja blizna od początku żyje własnym życiem i robi co chce :-)
  • 11 lat temu
    Ja tez stosowalam bio-oil i dla mnie to była beznadzieja, nie dość ze nie pomogło to jeszcze podraznilo skórę wokół blizny i z 3 metrów było widać moja szrame. Teraz nic nie stosuje i jest rewelacja prawie nic nie widać, a 8 miesięcy minęło od operacji, a słyszałam gdzieś ze do dwóch lat blizna ewoluuje. Jak widać do każdego organizmu pasuje cos innego.
  • 11 lat temu
    basia49
    No to teraz nabijemy kasę firmie produkującej cudowny lek ;-)
    Można kupić w każdym Rossmannie, a teraz w Superpharmie mają promocję i dla posiadaczy ich karty jest tańszy o dychę.
    http://www.bio-oil.com/pl
  • 11 lat temu
    denim
    Prosze podaj miejsce zakupu tego Bio-Oil.
  • 11 lat temu
    Basia49
    Jak to dobrze, że wracasz do zdrowia. Moja blizna też szczypała i ciągnęła, szczególnie w nocy podczas snu. Potrafiłam się budzić kilka razy. Pomimo, że stosowałam przepisane maści. Mnie, niestety zrobił się bliznowiec. W tej chwili stosuję Bio-Oil. Na moją bliznę działa rewelacyjnie. Po 2 dniach stosowania blizna zbladła
    (czary :-), a zalecają stosować ten olejek systematycznie przez 3 miesiące.
    Herbata z bazylią powiadasz......Dla mnie brzmi super.
  • 11 lat temu
    witam

u mnie wszystko ok - nie pisalam bo ostatnio korzystal z upalow :) bylam w sobote skakac ze spadochronem !!!!!!! no ale chmury byly zanisko i przelozyli skoki na nastepna sobote

tak pozatym u mnie upaly !!!!!!!!!!!!!!! czasami z domu nie da sie wyjsc tak grzeje
  • 11 lat temu
    Witajcie spiochy:):)
    Widac ze okres urlopowy trwa na forum głucho ,kazda odpoczywa bez zamartwiania sie . I tak trzymajmy!!!!!
    Ja tylko chce sie podzielic informacja dla mnie bardzo dobra :) przestałam puchnac ,co sie wiaze ze oponka znika :) hurrraaaaa!!!!!!.
    Nie mam juz wzdec zgzga juz tak czesto nie dokucza -to tez dobra wiadomosc :). Wracam do normalnosci jak ja to mówie.
    Napewno zasługa hormonów noralizuja sie ,ale dołaczyłam do mojego jadłospisu wode z cytryna na czczo i herbate z bazylia .
    Ale mam tez pytanie dot. rany cietej. Mineło mi 3 miesiace po operacji ,a ona ciagle czerwona i czasami piekaca ,szczypiaca tak jakby na swieza rane dostało sie troche srodka myjacego ,Nie panikuje ,bo nie kazdy przechodzi tak samo ,nie wszystkim jednakowo rana sie goi. Widzialam dziewczyne jak byłam na konsultacji w Gliwicach była niecale 2 miechy po operacji ,a po cieciu prawie ani sladu.
    Zaczynam odliczac dni do jodowania 26 lipiec za pasem w tym dniu mam sie zgłosic na czczo :) to juz tylko 12 dni . Moja 13 tka mineła wczoraj . dlaczego 13 taka ,bo 13 tego ,ale w czwartek miałam operacje nie była pechowa ,bo przebiegła super bez powikłan.Chociaz nie wierze w przebiegajace koty i inne bzdety ,ale czasami przystane myslami o przesstrogach. Nie wiem po co to własnie opieuje ,ale jak palce stukaja w klawiature i bazgrza glupoty to chyba tak musi być!!:):)

Miłego poniedziałku zycze wspaniałej pogody i odpoczynku, który nam sie nalezy :):):)
  • 11 lat temu
    Kasiab
    Ja dopiero 31 lipca jadę po wynik histopatologiczny i wtedy będę wiedzieć co dalej. Do Gliwic na reknsultacje mam się umówić miesiąc po zabiegu.Dużo jeszcze nie wiadomych przed mną,tak w połowie sierpnia chce wrócić do pracy,o jodowaniu jeszcze nie myślę,dopiero 10 dni minęło od operacji.
  • 11 lat temu
    Denim, Bulka,
    W jednym macie racje - każdy matutaj prawo wypowiedziec sie w danym temacie pisząc swoją lub lekarza opinię.
    Denim, to Ty na mnie naskoczylas, ja tylko odpisalam by bylo jasne, ze to zdanie lekarza nie moje. Skończymy tę zbędna dyskusję. Chcesz czy nie przeczytać cały temat to Twoja indywidualna sprawa, mi nic do tego. Mnie nie męczy opowiadanie po raz kolejny na to samo pytanie a pisząc, że temat był wałkowany chodziło mi o to, że wtedy dokładnie wyjaśniane było ile i jak długo zachować ostrożność, ile dostaje się zwolnienie, itd.

Fasola,
    tak co lekarz, szpital, kraj to co innego, np.:w Niemczech wypuszczają do domu z 2x większym stężeniem jodu w organizmie niż u nas. Za to wJaponii z izolatki wychodzi się po 30 dniach, czyli calkowitym wydaleniu jodu.

Anetta,
    Głowa do góry, wszystko będzie dobrze. Kiedy masz jodowanie?
  • 11 lat temu
    A ja jestem wdzięczna dziewczyna którym chce się odpowiedzieć na wałkowane pytania.Dużo pomogłyście mi,czuje się już coraz lepiej, wszystkie dolegliwości mi minęły ,trochę obawiam się wyniku,ale to chyba każdy tak ma.
    Życzę wszystkim dużo zdrowia:-)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat