Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Bulka601
Ty bedziesz miała dobre wyniki :) Ja to juz czuje wiem :) Nie nadarmo nazywaja mnie Hexe hahaha
Renia probowalam sie z toba kontaktowac ,ale bezskutecznie . Moj nr tel. 798583438
-
Basia49
Świetna nowina gratuluje wyniku, za 3 tyg ja mam swoje badania, mam nadzieje ze rowniez zakończy sie tak optymistycznie.
-
basia49
Gratuluję kobieto dzielna!!!!
:)))
-
Witam wszystkich:) Ja juz po leczeniu w Gliwicach jestem w domu:) Wiadomosc dostałam po ostatniej scyntofrafii taka ze sie popłakałam ,ale ze szczescia:) Dzisiaj powiem ze WYGRAŁAM z Rakiem:):) Czysto !!!!!! Sam pobyt przeszłam prawie ze spokojem najgorsze to było czekanie na wypis i wiadomosc czy jest dobrze czy czy tez nie, ale to był prezent urodzinowy dla mnie Jest ok. nastepna kontrola diagnostyczna w lutym 2014 ,a pozniej w 2016.
Zucze wam wszystkim takiej wiadomosci
teraz po podrozy ide odpoczywac odezwe sie jeszcze
Renia 6363 pytaj co chcesz wiedziec przed wyjazdem do Gliwic odpowiem
-
No cóż.... Morza szum, dzieci krzyk ;-) słowem wakacje. Poza tym musiałem coś "pdgonić" w moim "medycznym" blogu (dzisiaj wrzuciłem o TNM). I w ogóle tyle rzeczy dzieje się do koła, że na forum już czasu brakuje. Ale zawsze jestem do dyspozycji po mailem.
Pozdrowionka.
-
Pablo!
Witaj rzeczywiście dawno nie było widać kolegi,mam nadzieję,że u Ciebie ok?
Oczywiście badanie genetyczne to w RRT obowiązkowo, Dobrze ,że czuwasz dziękujemy za info.i pozdrawiam serdecznie:)
-
Witam serdecznie.
Nie bywam tu zbyt często, ale zaglądam. Widzę, że grono posiadaczy RRT nam się tu zwiększa. Dlatego przypominam (pewnie doskonale wiecie, ale jednak przypominam bo to bardzo ważne), że każdy ze stwierdzonym rakiem rdzeniastym tarczycy powinien mieć wykonane badanie genetyczne RET. Zakładam, iż w każdym ośrodku gdzie się leczycie takie badanie zostało wykonane, gdyby jednak z jakiegoś powodu tak nie było to upomnijcie się o to. Pozdrawiam serdecznie.
-
elza
u mnie coraz lepiej - to cholerstwo przenioslo mi sie na brzuch i znowy wyladowalam w szpitalu :/ z pecherzem juz ok - teraz biore leki na brzuch - ale powoli wrazam do zywych :) tyle dobrze ze porobili mi badania nerek watroby i wogole wszystkiego co chcialam juz dawno sprawdzic - wszystko jest ok
dzieki za pamiec :)
-
Hej, Ona co się dzieje? Odezwij się!
-
fasola 1983
dzięki :)jeszcze tylko 1,5 tyg i witojcie góry:) tam jest moc,zgadzam się z Tobą! pozdrawiam :)