Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
I wtym tkwi caly problem dwoch lekarzy dwie opinie dwie biopsje i chyba inne wyniki skoro jeden lekarz chce ciac a drugi mowi nie i kaze mi przyjechac na kontrole za pol roku. Bardziej ufam chyba lekarzowi z Gliwic ale no wlasnie ale.....
-
Witaj Gerry w necie mozna znależć info o tym rodzaju guzków ,z tych info wynika ,że to nie jest żaden rak i że grozne nie są trzeba je obserwowac .Hm powinieneś skonsultować to jeszcze z jednym chociaż onkologiem np dla spokoju tutaj w Polsce natomiast nie wiem kto Ciebie konsultował w Gliwicach ,ale sa tam dobrzy fachowcy ,nie sadze by wprowadzali Ciebie w bląłd.Kiedy mój mąż poważnie zachorował konsultowało go co najmniej 4 lekarzy bo tak nam wyszlo ,miotalismy sie od jednego do drugiego troche z niewiedzy i strachu na koncu Gliwice i te wszystkie opinie po drodze były takie same .Po Gliwicach dopiero podęlismy decyzje .Ty zrób to świadomie i poproś o knsultacje jeszcze kogos tylko nie mów o tych opiniach po drodze wtedy to ma sens .Będzie dobrze ale miej ręke na pulsie.Może sie ktos odezwie kto miał ten guzek.Trzymaj się :):):)
-
Teraz mam problem musze podjac decyzje i nie wiem jaka W Anglii lekarze mowia ze trzeba operowac a w Polsce zeby tego nie ruszac bo to jest guz koloidowy Co robic??? Operacje mam miec w srode
-
Czy macie też takie napady ciepła a potem zimna? męczy mnie to bardzo
-
Hej Wszystkim. 2 dni temu zaczęła mnie boleć ślinianka za lewym uchem. I lekko ją wywaliło.8 miesięcy po radiojodzie leczniczym, w październiku miałam diagnostyczny. Czy ktoś wie, co się dzieje z moją ślinianką? Mieliście takie powikłania?
Biorę środki przeciwzapalne, przykładam butelkę z ciepłą wodą. Lekarz w poniedziałek.
-
Witam jakoś tak dawno nie zaglądałam do was ale narazie mam masę zajęć a do tego jeszcze coś znowu zaczyna się dziać nie tak ja trzeba z moim zdrowiem i w styczniu znowu muszę iść do szpitala sprawdzić co tam się kluje narazie nie myślę o tym tak jak pisałam pracy masa a sprawnośc juz nie ta co dawniej
Ona dziewczyno co ty wyprawiasz uważaj na siebie i faktycznie niech ten rok sie skończy może ten następny będzie dla ciebie lepszy czego życzę tobie i wszystkim pozdrawiam serdecznie
-
gery33
Dobre wieści! :) Ale nie mogło być inaczej! :)))
ona26
Wiało, wiało, ale już jest lepiej. ;) Pogoda się stabilizuje. :))
angela100
Dzięki. :)
-
Gery
Wszystko cudnie się ułoży…..trzeba wierzyć, że tak będzie…i jest :-) trzymam kciuki <3
aniaw12
Mam nadzieję. że dotrzesz cała i zdrowa ….. udanej podróży…dziękuję <3
ona26
Dziękuję i też tak myślę <3
Dziękuję wszystkim i pozdrawiam …do usłyszenia…..najgorsza w tym wszystkim pogoda…ja z Kraśnika (woj. Lublin) kawał drogi przede mną…..:-)
-
Gery świetnie ,że takie rozpoznanie ,lekarze w Gliwicach sa bardzo dobrzy.Byliśmy tam .U mnie w moim rejonie czyli na Lubelszczyznie nie było tak tragicznie jak w innych teraz wieje dość mocno ,ale jest już lepiej .Pozdrawiam dużo zdrówka:):):)
-
angela
trzymam kciuki !!! jestem pewna ze wszystko jest ok :)
gery
ciesze sie bardzo !!!! i jak tak nie panikuj :)
a jak tam kochani po tych wichurach w polsce ? slyszlalam ze byly ogromne !