Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Witam, mam mały problem. W kwietniu mam diagnostykę izotopową w Gliwicach. Niestety przyjęcie do szpitala mam 18 kwietnia. To wypada 2 dni przed Świętami. Czy ktoś wie czy oni tam pracują na okrągło piątek świątek i niedziela. Czy może mają mnie tam zamiar trzymać tydzień. Ma ktoś jakieś doświadczenia?????
-
a ja na wloski uzywalam jajka i troszeczke cytryny :) tez mi bardzo pomoglo ale po okolo 3 tyg - i nie mozna tego urzywac wiecej niz 3 razy w tyg - ale kazda osoba jest inna i kazdej moze pomuc cos innego
-
R...30 nie wiem czy Tobie pomoga jest w aptekach skrzyp+pokrzywa firmy Humavit ok 250 tabletek koszt ok 20 zł poczytaj w necie .ja piłam włosy fajnie odrastają ,są lśniące .Trzeba ścisle stosować sie do zapisu stosowania.Pozdrawiam :)
-
Pokrzywa.
Kupiłam w torebkach do zaparzania w aptece i syrop z pokrzywy tez kupiłam. Smaczne to nie jest niestety. Do końca zużyje ale więcej nie kupie. ;)
-
Witaj R.....30
Jak Twoje samopoczucie?
Co do terapii na włosy, to muszę powiedzieć ,że widziałam efekty kuracji u mojej mamy. Zbierała najzwyklejszy skrzyp polny (on bardzo łatwo i szybko się suszy, można go sobie nasuszyć) i najzwyklejszą pokrzywę. parzyła sobie z samego rana wywar z obu. Cały dzień popijała napar, a wieczorem wcierała resztkę we włosy. Przed kuracją miała bardzo słabe a na czubku widocznie przerzedzone włosy. Po kuracji byliśmy wszyscy zaskoczeni (ja , lekarka, wszyscy) Tylko taka kuracja wymaga cierpliwości i systematyczności. Mnie brakowało jednego i drugiego :) W tym roku chyba sobie taką kurację zastosuję.
-
Witajcie, ja też mam "wielki" problem z włosami. Strasznie mi wypadają, są cienkie i słabe. i Co gorsze bardzo się przerzadziły na czubku głowy. Zakuipiłam szampon i odżywkę z Joanny z rzepą i zamówiłam w aptece tabletki novophane. Niestety na tableki czekam bo ma przyjść dostawa do apteki. Czytałam dużo odnośnie tabletek, np inneov, revalid itp. Te pierwsze strasznie drogie :( i nie wiadomo czy pomogą.
Czy ktoś może mi polecić coś sprawdzonego? Ja będę po mojej kuracji to napiszę czy coś się u mnie zmieniło.
-
Wypadanie włosów.
Dziewczyny testuje Joanne kuracja Rzepa kapsułki. Po czwartej kapsułce zauważyłam mniej wypadających włosów podczas mycia.
Do tego myje szamponem Joanny wzmacniającym Z Apteczki Babuni. Masuje skore głowy podczas mycia około 3minuty, spłukuje i myje drugi raz. Nakładam odżywkę z tej samej serii i trzymam około 20minut, spłukuje ciepła woda. Na końcu same włosy (bez skory głowy) spłukuje zimna woda.
Produkty zamówiłam przez internet na stronie Joanny w sklepie online.
Włosy delikatnie osuszam ręcznikiem (bez tarcia) i zostawiam do wyschnięcia lub jeśli muszę wyjść to susze zimnym nawiewem.
Odstawilam prostownice całkowicie. Suche włosy spryskuję mgiełką nawilżająco-ochronną Jantar z wyciągiem z bursztynu (kupiłam online na stronie Farmona).
Włosy wyglądają o wiele lepiej i mniej wypadają. Sama jestem w szoku, ze tak szybko widzę poprawę u siebie. Jestem zaopatrzona w sklepie Farmona i Joanna w produkty przeciw wypadaniu na jakieś 3 miesiące. Będę dawała znać jak postępy.
Ceny niższe niz popularnych szamponów typu Pantene.
P.S. We wtorek idę do mojej fryzjerki na farbę. Kupiła mi farbę dostępna w aptece dla alergikow. Koszt około 30zł. No i zawsze jeszcze jest henna zamiast farby ;)
-
wiktoria to stare imie ktore bardzo lubie :) meskie imie hmm.... ostatnio zastanawiam sie nad dominikiem ale jeszcze nie zdecydowalam - pozatym dopiero 6 marca dowiem sie czy to chlopczyk czy dziewczynka i wtedy juz bede musiala cos wybrac :)
-
Ona mnie się podoba moda na stare imiona Franciszek -Franek, Stanisław, Jerzy. No ale wiadomo, Ty decydujesz:))))
-
inezka
spojrz na to wszystko z innej strony - trafil Ci sie najlepszy rak jaki tylko jest - na dodatek jesli czlowiek sie leczy to na niego nie umrze :)
zobacz ile ludzi na okolo nas walczy z naprawde zlymi rakami :( leczenie maja po rok a nawet dwa - i walcza do konca - pracuja zajmuja sie dziecmi i staraja sie nie narzekac - znam mnustwo takich ludzi
dziewczyno wylas z tego lozka i wes sie w garsc ! :) wiem ze latwo mi mowic bo nie powiem ja sama mialam ogromnego dola jak dowiedzialam sie o chorobie - ale nic nie wiedzialam wtedy o raku tarczycy - zebym znalazla to forum w czasie mojej choroby napewno bym to wszystko przeszla inaczej no ale niestety forum znalazlam rok po leczeniu (w 2011)