Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
agnes1981
Kciuki trzymamy! :) Na pewno wszystko skończy się dobrze! Innej opcji nie przyjmujemy! ;)
kasia85
Witaj na forum. :) Dla każdego informacja o raku to szok. Jednak pomimo to, trzeba myśleć pozytywnie. :)
-
Hej dziewczyny. Dzisiaj przyjęto mnie do IO Gliwice na operację usuniecia tarczycy i węzłów chłonnych środkowych (rak brodawkowy). Podczas operacji przeprowadzona zostanie biopsja węzłów chłonnych bocznych i badanie srodoperacyjne czy węzły te muszą być również wyciete. Operacja prawdopodobnie w poniedziałek. TRZYMAJCIE KCIUKI za powodzenie ;)
-
Ona jak się czujecie? Wszystko ok?
-
Witaj kasia85 też mam 29 lat i raka tarczycy,obecnie posiadam jedno dziecko - dwumiesięczną córcię. O raku dowiedziałam się w ciąży i ze względu na nią konsultacja w Gliwicach mi się przesunęła ale długo nie czekasz .Pierwszą konsultację miałam w lipcu w sierpniu chcieli mnie już kierować na operację ale na moją prośbę przesunęli na 06.10 chciałam troszkę pobyć z maluchem w domku . Rozumiem Cię doskonale bo mam tak samo , złe dni i smutne myśli jak coś to pytaj co wiem to odpowiem
-
ela43
wyczytałam dziś że zarówno przy nadczynności jak i niedoczynności okres może się spóźniać, takie zaburzenia to niby normalne....napiszę jak już dostanę ;)
-
Dzisiaj miałam biopsję, prawie nic nie bolało może tylko samo wkłucie w guzek.Po
wszystkim tylko strasznie mi bolała głowa, ale być może bolała mi z innych powodów .
anka244
Być może to ma coś wspólnego z okresem, bo ja mam wyniki mieszczące się w normie tylko że ledwie się w nich mieszczę (dolna granica) i okresy mam bardzo skąpe mimo tego że mam mięśniaki i ginekolog mówiła że powinnam krwawić mocno.
-
ela43
Nie wiem czemu nie mogę wysyłać prywatnych wiadomości. Moje stare też zniknęły, w ogóle jakiś bałagan jest jak przerobili stronę. Odezwij się na mojego maila agnieszka_przesmycka@o2.pl
anka244
Czytałam że przy nadczynności zanika, hmm, ja mam niskie TSH i jak kiedyś miałam okres 8 dni, tak teraz 2 i mogę "przejechać" na wkładce że się tak wyrażę.
-
Dziewczyny, czy wiecie coś na temat okresu przy niedoczynnosci? Spóźnia mi się już miesiąc,zapewne nadal mam wysokie tsh a na badanie idę w przyszłym tygodniu. Jod diagnostyczny był 7 lipca a okres miał być 16 lipca i do dziś go nie ma :/ zawsze miałam nieregularny ale nie aż tak ;)
-
Pieniążki też uciekają i czasami trudno je zdobyć.
Inezka
Może kiedyś uda się nam spotkać. Życzę Ci zdrowia.
-
Inezka
Napisz proszę w którym szpitalu będziesz operowana i jaki lekarz Cię prowadzi?
Ja jestem pod opieką dr Gardziejczyk i to ona ma robić biopsję.Nie znam w ogóle endokrynologów w Białymstoku bo nie miałam okazji ich poznać , po prostu nie było takiej potrzeby do tej pory.Biopsję będę miała na ul.Siewnej w prywatnej przychodni bo pierwszy raz też byłam prywatnie na wizycie, potem po wynik też prywatnie.A potem to myślę że na NFZ bo kaska leci.Chcę być zdrowa ale pieniążki też.