Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13033 odpowiedzi:
  • 10 lat temu
    Dzięki dziewczyny gdyby nie Wy to bym nie dała rady :) :* justin00 Tobie też szybciutko zleci chociaz wiem ze stresik pewnie jest ;) Asica dziekuje za wsparcie :* Przy pobieraniu kolacji z korytarza zamienilam ze 2 zdania z dziewczynami i nie wiem albo po jodzie albo ta pogoda wszystkie śpiace i głowy nas ubolały. :)
  • 10 lat temu
    Hej dziewczynki :) Kalmara dałaś radę jestem z ciebie dumna kobieto :) teraz to już z górki Dziewczyny przed operacją, nie bójcie się ,najważniejsze to pozbyć się tego dziadostwa z siebie a sama operacja to pryszcz a powikłania po operacji z tego co słyszałam to rzadkość Vjolka jak tylko będziesz mogła odezwij się to rozkaz hehe I.wonna wszystko będzie ok i nie denerwuj się zrelaksuj się w weekendzik
  • 10 lat temu
    kalmara i już masz to prawie za sobą ja jeszcze tydzień.......miłego weekendu :)
  • 10 lat temu
    Witam wszystkich i pozdrawiam z izolatki :) Vjolka tak trzymać z tym samopoczuciem, będzie dobrze. Czekam na wiescie :) Zaskoczona jakoś w szpitalu mi lepiej jak sie przebywa miedzy swymi i każdy swoje dolegliwości opowiada ;) Zobaczymy jak zniosę izolatke ;) Dziś badanie chwytności - 3% i podanie dawki 75 czegoś tam. Na drugi dzień pobytu na Szaserów na jodzie cóż można powiedzieć? Personel i lekarze bardzo mili.Pierwszego dnia rano badania rozmowa z lekarzem maly jod i czas dla siebie. A w izolatce można wszystko mieć. Nie wiem jak jest z WiFi bo korzystam ze swojego neta. Jeśli ktoś sie tu wybiera to chętnie odpowiem na pytania :) W poniedzialek rano badania i do domciu jupi Szybko zleci
  • 10 lat temu
    Dzisiaj jadę do Gliwic, z powrotem będę późno,napiszę jutro co i jak.Na konsultacje w szpitalu mam termin 14 lipiec a dzisiaj prywatnie, mam nadzieje że dr Rozkosz jakoś mnie poprowadzi...już bym chciała być pokrojona. ..
  • 10 lat temu
    Vjolka Mamy podobne zapatrywania.Pewnie że trzeba walczyć- w końcu jesteśmy SIŁACZKI. Damy radę bo kto jak nie my. Ja mam 38 lat i też 14latkę w domu ale jedną sztukę, Ty masz dwie:) Zazdroszczę zawsze chcialam mieć więcej dzieci, ale moze lepiej że mam 1 bo teraz od 3 lat jestem sama, więc mimo wszystko łatwiej z jednym dzieckiem :):) Straszne że tak Cię olał lekarz, wg mnie trzeba sie tego pozbyć jak najszybciej. Przykro mi z powodu Twojej mamy - bardzo naprawdę. Musiało być Ci bardzo CIężko. Mnie mama zmarla jak miałam 23 lata i fatalnie to znioslam a co dopiero Ty. To Tobie należy się tytuł SUPerSIŁACZKI:) Trzymaj sie dzielna BABKO:)
  • 10 lat temu
    Iwanna Ja mam 39 lat,dwie córki 14 i 8 lat.Z guzem chodzę 5 lat pierwsza biobsja ok,lekarz tego Guza traktował bardzo na lajcie,a ja mu ufałam.szlag mnie trafia jak wcześniej pytałam źe moźe to wyciąć...Moja mama zmarła na czerniaka jak miałam 2 lata,wiem co to brak matki... Teź okropnie się boję...Musimy walczyć pozytywnym myśleniem dla dzieci.Będzie Dobrze!!!
  • 10 lat temu
    zaskoczona bardzo dziękuję za słowa wsparcia. Masz rację że strach to normalne ale do tej pory się trzymałam nieźle, dopóki mnie nie oświeciło że to już za parę dni krojenie:) Dzięki też za informacje, to ważne dla mnie, każde info, tym bardziej że lekarze prawie nic nie mówią:)
  • 10 lat temu
    Vjolka będę operowana w Centrum Onkologii na Wawelskiej w Warszawie, tam mam endokrynologa onkologa i ta lekarz będzie mnie operować podobno - Dr. Piotrowska, może ktoś coś o niej wie:)
  • 10 lat temu
    Dziewczyny macie zielone karty,bo lekarz mi nic nie wystawił.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat