Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13027 odpowiedzi:
  • Strach-ja ma 23Maja ,tak czytam zawsze wszystko od momentu gdzie konczy sie moj wpis czytalam jak wyglada wszystko przed izolatka io w trakcie,jednak caly czas mam obawy pewnie wynika to z mojej nerwocy,boje sie ze cos wyjdzie po tym badaniu ,gdybym nia miala swiadomości ze cos moze wyjscie nie tak,gdybym nie musiala myslec o tym ze poprostu ide wezme i nic tam nie wyjdzie ten stres dzis mam straszny dzien nie wstaje z łóżkan jem tylko caly czas ze stresu
  • Ewelina dokładnie tak jak pisze Massie, poczytaj wątek kilka stron wstecz, my tutaj na bieżąco piszemy jak wygląda pobyt w szpitalu i również wszystko odnośnie kwarantanny. W zależności jak spadnie promieniowanie w izolatce takie zalecenie dostaniesz odnośnie kwarantanny od dzieci i kobiet w ciąży. To standardowa procedura, każdy z Nas to przechodzi , mamy dzieci , kobiety w ciąży w rodzinie, ale wszystko jest do przeżycia. Zdecydowanie wolę to niż skutki uboczne brania chemii!!!!! A ja powolutku kończę swoją kwarantanne, dużo biegam i się poce od powrotu że szpitala i na pewno też pomogę sobie tym i szybciej wydale z siebie jod. Dzisiaj już wracam do domku :D
  • Strach też mam taką nadzieję, że to będzie tylko formalność. Jak o tym myślę, to zaczynam się stresować :( Ewelina poczytaj wątek, choćby kilka stron wstecz. Wiele Twoich wątpliwości się rozwieje ;)
  • 8 lat temu
    Ewelina30 Na 23 którego miesiąc masz się zgłosić? Z tego co piszą dziewczyny to kwarantanny jest tydzień lub dwa w zależności jakie masz promieniowanie przy wyjściu ze szpitala.
  • Strach to po wyjsciu ze szpitala to jaka kwarantanne musisz miec?jaka ja takze mam synka nie bede mogla wrocic do domu?dzis dostalam dokumenty z poznania na 23 mam zglosic sie do szpitala na jodowanie,teraz zacznie sie stres
  • Dzień dobry! Ja jestem pewna, że u Massie będzie dobrze! 30 marca to tylko formalność!! Powoli zbliża się koniec mojej kwarantanny :D jutro wracam do mojego syna bo cały czas pomieszkuje kątem u mojego brata .
  • Massie8989 Cały czas staram się być optymistycznie nastawioną do tych wszystkich przypadłości. Dzięki. Oczywiście trzymam kciuki za Gliwice i wiadomo będzie dobrze !!
  • Ewelina ja tez z tych panikujacych chociaz coraz bardziej zaczynam nad tym panowac bo wiem, ze stres i panika nic nie poradza a pozniej jestem klebkiem nerwow... Ja zmiany dawki nie odczulam, ale pamietaj - kazdy organixm jest inny ! Zdecydowanie gorzej czuje sie tersz z tym wysokim tsh , jestem caly czas spiaca i zmeczona. Juz chyba wole te nasza nadczynnosc :/
  • Dzięki wam wszystkim nza wszelkie informacje wiem jestesm straszną panikarą:(taka moja wada staram sie nie myśleć nie denerwować a czy podwyszonej dawce leku tez czułyscie takie cieszkie nogi i podenerwowanie?Cieszę się ze mozna z wami porozmawiać
  • Ewelina tg moze wyjsc ok ale tez moze byc podwyzszone i wpadniesz w panike. Duzo osob mialo przed jodem wysokie tg a po jodzie spadalo. W szpitalu wszystko dokladnie Ci zbadaja ! Czekaj spokojnie ! Co do izolatki to sa normalne sale a drzwi nie sa zamkniete na klucz. U Nas babeczki przychodzily do nas "po kryjomu". Raz nawet zastal nas lekarz i zaczal sie smiac ze sasiadka z izolatki obok jest u nas :D Jutro mija tydzien od polkniecia tabletki :)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat