Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Witam ja jestem 10 lat po i rtg robiła kilka razy ponieważ choruje na astmę i było potrzebne.
-
Witam serdecznie, mam pytanie zwłaszcza do tych z Was, które są dziesięć lat (tak jak ja) i więcej po rozpoznaniu i leczeniu raka brodawkowatego - jak często robiliście i robicie rtg klatki piersiowej?
-
-
Witam cała gromadkę przesyłam pozdrowienia i miłych chwil życzę
-
dziewczynki
jak pytalam mojej endo o genetyke to powiedziala mi ze rak brodawkowaty I pecherzykowaty nie jest genetyczny - ale juz tak rdzeniasty i inne moga byc
-
edyta1888
ja jak jezdze do gliwic (ale nie mialam naswietlan) to np jak mialam na goz 14 to kazali przyjsc 2 godz wczesniej na badanie krwi. ale prawde mowiac mialam to napisane na karcie kontrolnej. moze powinnas tam sobie zadzwonic napewno ktos udzieli ci informacji.
-
czy moze mi ktos powiedziec bo mam wizyte kontrolna w gliwicach jestem po radioterapi mialam ja w marcu mam wizyte na 14 u lekarza to ja mam byc tam rano zrobią mi badania i wtedy czekam na godzine umuwiona z lekarzem czy jak to wyglada bo na karcie informacyjnej nic nie pisze i wogole jak sprawdza czy tam cos zostalo dziekuje
-
Jorkga,
nie robiłam bo akurat mój rak nie jest przenoszony genetycznie, tak samo r.pęcherzykowaty.
-
jest tam ktos bo mam pytanko
-
czesc, a czy ktores z was robilo moze badania genetyczne w diagozie raka? jak wczesniej wspomnialm mam zle wyniki i szykuje sie 2 operacja, ale to wszytko wymaga czasu. tak sobie pomyslalam ze moze gdyby zrobic te badanie genetyczne to moze jakims "cudownym" ruchem udalo by mi sie szybciej dostac na chirurgie. moze ktos robil te badania w gliwicach (i wie ile sie czeka na wynik) albo wie jak mozna by sie tam bylo dostac na jaka konkretna konsultacje. Ja tam niby chodze do onkologa ale moj stan sie teraz pogorszyl a endo mowi ze znow musi najpierw miec biopsje. ten czas mnie rozwala:( pozdrawiam All