Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13033 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    a czemu pytasz ?
  • 12 lat temu
    witoldkrzak

nie ma najmniejszego problemu :) na kontroli jestem odrazu umawiana na nastepna wizyte
    czasami bylo tak ze jak czyms sie martwilam pisalam do engo e-mail I ona kazala mi przyjsc na drugi dzien lub za pare dni
  • 12 lat temu
    Ona, czy w Stanach też są takie problemy z dostaniem się do lekarza na badanie kontrolne?
  • 12 lat temu
    Hej dziewczyny.

Chyba nadczynność mi się zrobiła i będę musiała zmniejszyć dawkę.
    Od trochę ponad tygodnia jestem przemęczona, łatwo mnie zdenerwować, szybko się męczę, mam takie lekkie duszności i od 3 dni oczy mi łzawią.
    Endo mam 7 czyli za ponad tydzień. Pomyślałam, że jutro wpadnę do internisty i samo tsh sobie zrobię to będę wiedziała czy mam rację i sama zmniejszę sobie trochę dawkę do wizyty u endo. Teraz biorę 175mg.
  • 12 lat temu
    Bania,
    mój mówi właśnie to samo co Twój. Wszystko dla lubisz tylko z głową.
  • 12 lat temu
    Witajcie
    Dziewczyny mój lekarz mówi że nie wolno dać się zwariować trzeba żyć normalnie i robić co nam sie podoba i nigdy niczego mi nie zakazywał może tylko mówił że każdy człowiek wie co mu może zaszkodzić ale to nie ma nic wspólnego z naszym skorupiakiem pozdrawiam serdecznie
  • 12 lat temu
    kasia

wiesz co ja mysle tak samo jak Ty ze to jakis dziwak :/ kiedys tez juz pisalam ze cos tam jej zabronil (juz nie pamietam co) dla mnie moja lekarz powiedziala ze moge robic co chce - jesc tak samo :)
    dzieki za odowiedz :)
  • 12 lat temu
    Ona,
    mi lekarz nie zbaraniał. Nigdy też nie słyszałam by komukolwiek zabroniono. Przepraszam ale ten jej lekarz to takie bzdury plecie że ja na jej miejscu dawno bym go zmieniła. Zrozumiałbym zakaz gdyby miała problemy, np.: z krążeniem ale w tym przypadku to jak dla mnie bzdura. Ten lekarz co chwila jej czegoś zabrania i starszy.
  • 12 lat temu
    kobitki mam do Was pytanie
    pisala do mnie ''kinia'' I pytala czy wiem cos na temat sauny po raku tarczycy - powiedziala mi ze endo mowil jej ze nie mozna urzywac sauny - nigdy czegos takiego nie slyszalam ! pozatym kinia powiedziala mi ze wyczytala to tez na necie - co o tym sadzicie ? dla mnie to chore jakies
  • 12 lat temu
    ach jaka fajna data 10 lat :)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat