Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl
Jadziu - mnie też przy Accordzie spadały leukocyty, on jest bardzo toksyczny dla zdrowych leukocytów... ja mam wizytę 11 lutego - też dam znać... znowu mnie bierze jakieś przeziębienie, oczywiście zaraziła mnie koleżanka w pracy... ludzie są beznadziejni przychodzą chorzy do pracy, a ja potem cierpię 10 razy bardziej i dłużej, nie mówiąc o tym, że będę musiała pewnie odstawić Sprycel z powodu choroby... pozdrowionka :)
Basiu, byłam i wyniku jeszcze nie było, mam dzwonić pod koniec miesiąca. Wszystko się opóźnia przez przerwę świąteczną. Accordu też mi nie zmienili na razie bo dyrektor Szpitala nie wyraża zgody. Podejrzewam, że trzeba się będzie mocniej upomniec,ale muszę poczekać na wynik. Na razie ogólnie jest ok, tylko WBC mi spada przy tym accordzie. Pozdrawiam 🙂, dam znać
Jadziu - byłaś 17-go u hematologa? był wynik?
Lekarze są mili chyba wszędzie, tylko szkoda że mają ograniczenia. Ich decyzję są podwazane a my wogole jesteśmy malutcy. Pozdrawiam
Jadziu nie wiem jak będzie działał accord. Mam nadzieję, że będzie ok. Nie wiem jak w innych szpitalach i przychodniach hematoligicznych ale u nas są fantastyczni i bardzo dobrzy lekarze. Dbają o pacjentów. Sa mili i serdeczni.🙂.
Jadziu,BasiuM dziękuję za dobre słowa. Lek ten dostałam dlatego,że taki został zakupiony.Mam nadzieję, że będzie też tak skuteczny jak teva. Pozdrawiam Was serdecznie. Życzę zdrówka i trzymam kciuki za Wasze dobre wyniki.🙂
Dorota 52 a dlaczego zmienili Ci lekarstwo skoro jest ok,myślę że taki zakupili. Nieważne jest czy pacjent będzie zadowolony. Ręce opadają, szkoda słów. Dobrze że jest w porządku i życzę Ci oby było tak dalej. Pozdrawiam serdecznie, Basiu Ciebie również.
Dorota52- super... cieszę się z Tobą... ja mam wizytę 11 lutego... pozdrawiam ...
Dzień dobry wszystkim🙂. Jestem po wizycie kontrolnej. Wynik molekularny 0.016. . Morfologia super. Cieszę się bardzo. Tylko zamiast imanitib teva dostałam imanitib accord . Juz się przyzwyczaiłam do tevy. Wyniki po nim super. Zero praktycznie skutków ubocznych. Zobaczymy co się będzie działo po accordziei. Juz kiedyś go brałam. Chodziłam z podpuchnieta twarzą i oczami :(. Może teraz będzie ok. Pozdrawiam wszystkich serdecznie 🙂
Darek ja na takie wydziwianie lekarzy odpowiedziałem nie braniem leku pogorszeniem wyniku i dostałem lek kolejnej generacji Sprycel. Teraz jest super. Oczywiście nie namawiam ani nie polecam to moje życie i moje ryzyko. Dość miałem generykow 1 rzutu. A dzięki pewnej wspaniałej Kobiecie z tego forum mogłem pomóc innemu człowiekowi dzieląc się tym lekiem.
P. S.
Nadal poszukuje Sprycel 100mg chętnie odkupię gdyby ktoś miał niepotrzebny, nawet niepełne opakowanie.
Tel. 881 758 715
Pozdrawiam.
I dziekuje Basiu. Ciągle jestem gotów się odwdzięczyć.