Jak długo żyjesz z lekiem?? Jakimi doświadczeniami możesz się podzielić??

15 lat temu

Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl

4816 odpowiedzi:
  • 7 lat temu

k5555 witam:).Oj z tą  borelioza to długa historia.Źle się  czułam. Bolały stawy,były zawroty głowy, problemy ze wzrokiem itd. Po kilku pobytach na oddziale laryngologii sama podpowiedziałam doktor,ze to może borelioza. No i po badaniu krwi  okazało się, że tak. Wylądowałam w szpitalu na leczenie. Ale żeby było ciekawiej  rumień pokazał się dopiero 3 lata pozniej ,jak dobrze pamietam. To było 9 lat temu. Teraz wyniki pokazują ze wynik ujemny, ale stawy bolą. Raz mniej raz bardziej,czasami wcale. Tak,więc proszę  uważajcie na tego pajęczaka.  Małe to a tyle problemów 🙁☺. Pozdrawiam wszystkich. Zdrówka.

• 7 lat temu

BasiuM byłam ostatnio u fryzjerki i  powiedziała mi ona,że  bardzo dobrze na wlosy robi olej kokosowy i....majonez ;). Ze trzeba nakładać na wlosy . Mają być one po nich lśniące, puszyste no i mniej ponoć  mają  wypadać.  Mam zamiar spróbować   ;)

• 7 lat temu

Dorota52 a jak tą borelioze odkryłaś jakie miałaś objawy jeszcze ?

• 7 lat temu

Dorota - ból stawów to chyba u każdego obowiązkowy!!

• 7 lat temu

Jadwiga - proszę fotkę jakiego wax używasz, bo ja tragicznie wyglądam jeśli chodzi o włosy

• 7 lat temu

Misiek2lucky dzięki za odpowiedź  :). To teraz już wiem dlaczego  bolą  mnie stawy.  Mam zdiagnozowana borelioze.  Stąd te bóle stawowe . Miłego dnia :)

• 7 lat temu

Dorota dużo osób tak ma. Ale to trwa tydzień lub miesiąc.  Potem przechodzi.  Jeśli masz dłużej to nie wiem.  

Bod10 do mnie jak dzwonili ze mam się natychmiast stawić do lekarza to się śmiałem czego oni ode mnie chcą.  Nic mi nie było,  nic więcej niż normalnie.  A każdemu przecież coś dolega.  

• 7 lat temu

Mam pytanie czy kogoś  z was biorących imanitib bolą  stawy?

• 7 lat temu

BasiuM . Mi też wypadają włosy. Narazie nie jest tak bardzo z nimi źle.  Może dlatego, że  mam dość gęste wlosy i jeszcze aż tak nie widać.  A z samopoczuciem mam podobnie. Wyniki mam bardzo dobre,a czuje się jak babciunia :). W sierpniu mną 2 lata jak choruję. Przez pierwsze pół roku czułam się jak 18 ka ;) ,chociaż  wyniki nie byly od razu dobre Po 2 tyg od pobytu w szpitalu  juz pracowałam.  Biegalam jak sarenka ;).A teraz jestem osłabiona.  Ogólnie choroba się nie martwię .Czasami wręcz zapominam, że choruje.ale bardzo mi przeszkadza,,że  sporo przytyłam  :(. I tym się ogromnie stresuje. No  tak ogólnie to jestem  panikara. Ale myślę, że chyba będzie wszystko ok. Teraz juz nie pracuje,dostałam rente chorobowa Pozdrawiam serdecznie :)

• 7 lat temu

Basiu ta odżywkę na włosach trzymam godz. podobno jest lepszy efekt. Kochana Ty tak nie biadol tylko glowa do góry, bo sama się dolujesz a to Ci nie pomoże. Więcej optymizmu. 

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat