Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl
allo allo
Czekam już pod gabinetem. W brzuszku mnie wierci jak nigdy. Uściski poranne dla Was
nala123 - dzięki za podpowiedź z elektrolitami. Trzymam kciuki za wyniki!
Witam serdecznie Was wszystkich. Barban a jakiej firmy ten imatinib, wydaje mi się ze Ty się leczysz za granicą, sorry o ile źle mówię. Pozdrawiam 🙂
BasiaM napisał:
Barban - a co teraz bierzesz?
BasiaM biorę Imatinib
Dziękuję za podpowiedź z tą dawką 2 razy po 50. Może to byłby dobry kierunek działania.
Bożena, w dawce 100. Początki brania Sprycla były trudne, głównie odbijało się to na sercu, ale z czasem się uspokoiło. Całe minione lato praktycznie żadnych skutków ubocznych, dobra kondycja i teraz nagle takie pogorszenie.
Juras, bardzo dziękuję za odpowiedź. Też podejrzewam, że to może być na tle wirusowym. Tym bardziej, że rok temu o tej samej porze miewał podobne objawy, choć teraz ponoć to bardziej nasilone. Morfologia wykonana 2 tyg temu wykazała nieznaczną niedokrwistość, ale ta sprzed paru dni była ciut lepsza. Ja myślę, że najbardziej martwią go te kłucia w plecach i stany gorączkowe, bo takie miał objawy na starcie choroby. Mam jednak nadzieję, że wszystko jest pod kontrolą.