Jak długo żyjesz z lekiem?? Jakimi doświadczeniami możesz się podzielić??

15 lat temu

Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl

4824 odpowiedzi:
  • 5 lat temu
    poczytajcie powyższy link
  • 5 lat temu
    https://hematoonkologia.pl/informacje-dla-chorych/news/id/3792-koronawirus-co-powinni-wiedziec-pacjenci-onkologiczni
  • 5 lat temu

WiolkaFiolka teraz może się wszystko zdarzyć. Ja już przerabialam kilka lat wstecz, że czekaliśmy na glivec po 3 tygodnie i nikt się nie przejmował. Myślę że teraz będzie dobrze. Uważajcie na siebie w związku z tym koronawirusem. Pozdrawiam serdecznie. 

• 5 lat temu
    oby tak było...
  • 5 lat temu

Myślę sobie że nie mogą nas chorych onkologicznie zostawić bez leczenia.  Gdzieś czytałam że przyjęcia planowane są odwołane, a  normalnie przyjmują pacjentów onkologicznych.

• 5 lat temu
    Ja też tak rozumiem, ale mnie martwi fakt, że moja poradnia hem. mieści się w szpitalu, a z tym może być różnie... za 3 tygodnie wiele może się zdarzyć...
  • 5 lat temu

ja rozumiem z powyższego artykułu ze nie mamy chyba się czym martwić? Napiszcie jak rozumiecie tem artykuł 

• 5 lat temu

DZiewczyny wczoraj byłam na wizycie dostałam tak jak zawsze 3 opakowania(imatynibu). Tez się boje co będzie. Mam różne myśli. Ale musimy myśleć pozytywnie. Moja lekarka mówi nie martwić się na zapas. Pani z apteki szpitalnej mówiła mi wczoraj ze maja zapasy, ale jeśli nie będzie dostaw to potem Może być różnie. Najgorsze ze może zabraknąć pół produktów (z Chin , Włoch )do wytworzenia różnych leków to mówiłA mi lekarka. Przeszukałam cały internet o dostawach itd. Niby na razie nie ma zastojów w dostawach, ale wiecie to się w każdej chwili może zmienić. Znalazłam coś takiego 

• 5 lat temu
    Ela77775 - i ciekawe co dalej??? Ja dopiero mam wizytę pod koniec marca, ale już się boję
  • 5 lat temu

A jak jest z braniem antybiotyku przy imatynibie? Same probiotyki wystarczą czy coś jeszcze polecacie? Wiem że te leki są wszystkie wspaniałe no ale trzeba je brać.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat