Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13033 odpowiedzi:
  • 11 lat temu
    hej wszystkim :)

u mnie wszystko ok :) oprucz tego ze musze pilnowac cisnienia ( ale to jest pod kontrola lekarzy)

wczoraj bylam na usg - bobas rozwija sie prawidlowo - serduszko i rozmiary ok :)

nie wiedzialam ze mozna zobaczyc jak dziesko sie rusza w brzuchu :) na poczatku usg sobie smacznie spalo a potem lekarz powiedziala ze zaczyna sie budzic :D i wiecie co zaczelo sie wyciagac po drzemce :D wyciagnelo sobie raczki i nozki - a potem lezalo juz sobie zrelaksowane z raczkami za glowka i skrzyzowanymi nozkami :D niesamowite uczucie zobaczyc takiego bobasa ktory siedzi u mnie w brzuchu :)
  • 11 lat temu
    Pablo
    to dot. Gliwic :)
  • 11 lat temu
    Pablo
    Jodochwytnosc przed wyjsciem do domu tak z samego rana :) potem ok 13 tej wypis oczywiscie dostajesz go przy rozmowie z lekarzem. Wszystko w czasie nic sie nie wydłuza. Izolatka dla wszystkich jednakowy czas

Pozdrowienia dla forum :)
  • 11 lat temu
    Hej basiuna7
    ……..boszszsze, jak mnie długo nie było…ale…..początek w pracy to jakieś szaleństwo…na prawdę nie miałam czasu zajrzeć tutaj i poczytać co i jak :-)…poza tym wracałam do siebie po odstawionym euthyroxie (dla mnie osobiście masakra). Co do Inneov to rzeczywiście drogi, ale mam nadzieję, że pomoże-ja przetestowałam dwa razy i dlatego poleciłam. A moje rzęsy…..rosną!!!!! serio :-), nawet mój tato, który nigdy nie zwracał uwagi czy mam pomalowane rzęsy czy też nie….powiedział mi, że mam bardzo długie rzęsy, a koleżanka zapytała czy sztuczne hahah….czyli coś w tym jest. Serio….rosną i ciemnieją u nasady. Testuję Revitalash od 9.11.2013 r., czyli nie tak długo, a kuracja ma być półroczna, bo taką pojemność zakupiłam. Ech….chciałabym mieć chociaż raz "firany" hihhi….plus dobry tusz i mogę robić przeciągi każdym mrugnięciem :-)
    Ona26
    Jak tam mamuśka sie czuje??? :-), oprócz biegania po lekarzach i laboratoriach, mam nadzieję, że samopoczucie dobre. Zdrówka i relaxu, zero stresów….
    Pozdrawiam i do usłyszenia….cholercia zimno, a ja nie cierpię zimy i takich niskich temperatur buuu :-( martwię sie o bezdomne zwierzaki, psiaki…ech….ściskam…pa!!!
  • 11 lat temu
    Iga
    Parafrazując: "tarczycowcom" w żłoby dano, w jeden owies w drugi siano.... ;-)
    Bardzo fajny pomysł, a płatki owsiane bardzo smaczne. Ja sama jem z dodatkiem soli, nie cukru. Podobno tak jedzą owsiankę Szkoci.
  • 11 lat temu
    witam wszystkich, dziewczyny ...na włosy najlepsze płatki owsiane, codziennie jako pierwszy posiłek zupa mleczna z płatkami osianymi , to wszystko na ten temat, prosty przykład z natury, pieknie lśniace araby są odżywiane przede wszystkim owsem , może się ktoś usmiechnie ( o to mi chodzi) ale spróbować warto.pozdrawiam
  • 11 lat temu
    Szanowne Panie i Panowie mam pytanko do osób, które miały jodowanie z zastosowaniem zastrzyków z rekombinowanego TSH. Konkretnie chodzi mi o to jak to przebiegało: 1dzień zastrzyk, 2 dzień zastrzyk ... ? kiedy badanie jodochwytności? Czy ta procedura wydłuża pobyt w szpitalu w porównaniu do procedury z odstawianiem L-tyroksyny?
  • 11 lat temu
    No tak ona26
    masz rację, to zależy od indywidualnej sytuacji , samopoczucia każdego. Pytałam, bo chciałam się zorientować jak do tego podchodzicie Wy same. Czy sama diagnoza sprawiła, że postanowiłyście pozostawać w domu aż do czasu, gdy będziecie po jodzie mogły wrócić.
    Pisałaś o nie przyjemnym zdarzeniu związanym z zimą, cieszę się , że tylko tak to się skończyło. Oby już nie powtórzyła się taka sytuacja, ale wiadomo z zimą nie ma żartów.
    U mnie teraz również mroźno i bardzo ślisko.
  • 11 lat temu
    elza

nic nie mow o zimie !!! mam juz jej dosyc !!!!!!!! u nas nadchodzi znowu sniezyca !!! juz trzecia w tym roku - teraz ma spasc 50 cm sniegu i ma byc - 15 stopni :/

ja na weekend mialam maly wypadek :/ narzeczony wpadl w taki poslizg ze nic sie nie dalo zrobic - uderzylismy bokiem samochodu o taka scianke i calutka opona nam spadla z kola (nawet nie pekla tylko sie zsunela od uderzenia) naszczescie nic wiecej sie nie stalo - mamy zimowe opony i 4x4 ale to nic nie dalo

• 11 lat temu
    Ona do nas chyba przyszła wasza zima bo jest lodowa katastrofa!! Ślisko jak diabli -upadłam przed domem bo był lód przykryty śniegiem no ale poza sińcem na czterech literach nic mi się na szczęście nie stało.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat