Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
-
Witam ? można dołączyć?? ;-)
-
Dziewczyny
Czy któraś z Was miała tak, że po operacji usuniecia tarczycy i dużym jodzie pojawily się na szyii widoczne gołym okiem guzki ? Operację miałam w sierpniu 2014 a w listopadzie jod. Juz w grudniu zauwazylam pierwszego guzka i bodaj w lutym kolejnego. Moja endo twierdzi ze po duzym jodzie nie mam sie przejmować bo napewno nie sa one rakowe. Sama jednak wystraszyla sie ponieważ kazała zrobić badania tg i anty tg ( tg ok, anty tg nizsze niz badanie przed jodem).24 lipca mam wizytę kontrolna w Gliwicach.
-
Mam nadzieję,że nam się uda wcześniej :)gdy bylam z synem to 7tygodni po operacji pani dostala na jod tez z rakiem brodawkowatym.Życzę powodzenia trzymam kciuki :D
-
Trzy miesiące to chyba standard, jestem tu z wszystkimi którzy byli operowani razem ze mna jest sama ekipa wiec pod tym względem jest fajnie.
-
Justin00 dzięki, ale dlaczego tak dlugo?kurcze trzy miesiace ...
-
Dzieki dziewczyny, Iwona czekam :)
-
iwona 40 kurcze to dłuugo. Za Ciebie tez trzymam mocno kciuki :) Czekam w takim razie na pozytywne wieści od Ciebie i justin :) Powodzenia :)
-
Justin00 ja w piątek melduję się też w Gliwicach to pewnie się gdzieś miniemy :) trzymaj się kochana musi być dobrze :)
Kalmara ja mam przed sobą pierwszy jod i strasznie długą drogę do niego bo, aż od października tamtego roku, zawsze coś było nie tak więc teraz też się boję, ale chyba kiedyś musi być koniec tych bonusów i u mnie i u ciebie i u nas wszystkich.
Zdrowia dziewczyny, Justin, a Ciebie jak mnie przyjmą to będę szukać na oddziale będę się pytać babeczek która to Justin :) Powodzenia :)
-