Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13033 odpowiedzi:
  • 10 lat temu
    Napisz smsa skoro masz komórkę skoro umawialiście się na telefon to napisz a co Ci szkodzi?? Jedynie odpisze łaskawie że nie może rozmawiać :) Chyba że dzwonisz z zastrzeżonego ;)
  • 10 lat temu
    Dobijam się, Dobijam się, na marne>:) Nie wiem czy wypada napisać smsa,ale wypada też odebrać:| A ja boję się tej książki,czy nastawia pozytywnie?
  • 10 lat temu
    Vjolka dobijaj sie z rana w tedy chyba najłatwiej lekarza dorwać :) Justin00 jak się czujesz??
  • 10 lat temu
    Cześć dziewczyny :) Witaj Izaa76 współczuję odstawienia hormonów znam ten ból :( . Też mnie czeka drugi jod ale na szczęście nie muszę dostawiać :) Co do bóli nóg hmm ciężko mi się wypowiedzieć. Jestem po wycięciu tarczycy 3 miesiące. Najbardziej odczułam bóle rąk i kręgosłupa w sumie i nóg na odstawieniu hormonów. Od 3 tygodni biorę hormony i mnie kręgosłup cały czas napitala. Nogi a raczej najbardziej jedna stopa puchnie ale żeby bolały to raczej nie. Ale jutro ide do rodzinnego wiec sie dopytam ;) I.wanna no ba nikomu nie damy sie tu smucić :) Wchodzisz w niedoczynność i jak zaczniesz brać hormony te objawy powinny minąć. Po wycięciu tarczycy oj też miałam apetyt zwłaszcza na słodkie :) Raz ze stres dwa że zmiana gospodarki hormonalnej a u Ciebie raczej jej brak :( Ale już nie długo zaczniesz brać i wróci wszystko do normy. Niestety nogi dalej puchną mimo smarowania :( A co do książki właśnie spojrzałam na opis i chyba się skusze i zakupie ;)
  • 10 lat temu
    Czytałyście książkę "Magda, miłosć i rak" ? bardzo polecam, jak któraś chce to mogę swoją puścić w obieg, znaczy pożyczyć? dajcie znać jakby co:) Jest i o przeżywaniu choroby przez chorą i o tym jak najbliżsi na to reagują i jak to widzi psychoonkolog. To jest o tej założycielce fundacji "Rak'n'roll"
  • 10 lat temu
    kalmara - jak nogi - dalej tak puchną?
  • 10 lat temu
    Vjolka próbuj dzwonić, najlepiej kilka minut przed godziną rozpoczęcia pracy, lub postaraj się znaleźć inny numer i poproś o połączenie, z wewnętrznego częściej odbierają:):):)
  • 10 lat temu
    Witaj Iza76, cieszymy sie ze z nami jesteś::): ) ja nie mam tarczycy od dwóch tygodni więc na razie cieżko mi sie wypowiadać. Z tego co dziewczyny tu pisały to niestety norma bóle kości i kręgosłupa
  • 10 lat temu
    Vjolka dobrze że sobie poprawiłaś nastrój- od razu czuć że Ci lepiej:):) I tak trzymać, nie damy Ci się tu smucić, prawda dziewczyny???? Ja czuję sie całkiem dobrze, choć mam jakiś wilczy apetyt. Nie miałam tego wcześniej. Może zajadam stresy a może to kwestia nie leczenia hormonami. Dziwne, Wy dostałyście leki od razu po wyjściu ze szpitala a mnie nic nie kazali brać. mam nadzieję że to otępienie, roztargnienie i to że spać nie mogę minie po lekach. poza tym jest naprawdę oki, o dziwo już nie jestem słaba ciągle. Coś wiecie co z Justin00???
  • 10 lat temu
    Cześć Izaa, ja jeszcze mam tarczycę, a wszystkie stawy mnie bolą.Jakaś babeczka się odezwie,bo tu każdą coś boli;-) I dobrze, że nas znalazłaś.W kupie raźniej :-)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat