Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13033 odpowiedzi:
  • 10 lat temu
    Mango tez bałam sie wyciągania drenu, ale to nic nie boli naprawde a mialam dwa.
  • 10 lat temu
    Gatta zupełnie normalnie. Mimo ze mam walnieta krtań nie mam nawet chrypki
  • 10 lat temu
    czy ktoras z was miała osdstawic eythyrox tylko 3 dni przed przyjazdem?
  • 10 lat temu
    Mango a jak Twój głos?? Mówisz normalnie??
  • 10 lat temu
    Już masz bliżej do domku niż dalej:-)
  • 10 lat temu
    Dzięki, dzisiaj jakby bardziej wszystko czuję, ale to podobno normalne w 2-3 dobie. Widzę właśnie po ilości osób jakie zostaly ze mna do poniedzialku przez spadek wapnia, ze to niestety dość częsta sytuacja. No nic faszeruja nas dożylnie, potem trzeba bedzie sobie jakoś radzic samemu. Dowiedziałam sie, ze guz naciekal mi na krtan, wiec lekarka musiala mi tam troche poprzypalac, żeby zniszczyć wszystkie niepożądane komórki. Dostaje przez to steryd no i troche mogę dłużej czuc dyskomfort. Wiem, że mogę tam później świecić. Jutro maja wyciągać mi dren (też troche przed tym drżę) a potem już dni radosnego oczekiwania na wypis przerywane kontrola poziomu wapnia :-) Pozdrawiam Was wszystkie i wspieram w drodze do całkowitego wyzdrowienia!!!
  • 10 lat temu
    Anka,jak syn teraz dobrze się czuje to później też tak będzie, pozdrawiam :-) Mango jak samopoczucie dzisiaj?
  • 10 lat temu
    Anka50, ucałuj syna - dzielny facet z niego :D
  • 10 lat temu
    Mango, Super że już po opeacji :D Mnie wapń też spadł w drugiej dobie, dostałam przed wyjściem dwie kroplówki i w sumie do dziś bujam się z tym tematem. Długo brałam Calperos+Alfadiol, ręce drętwieją mi do dziś, co przed operacją zdarzało się sporadycznie... Ale jak to mówią, jedno naprawili, to inne musiało się zepsuć. Zdrówka i cierpliwości ;)
  • 10 lat temu
    Vjolka Syn odpoczywa,czuje się dobrze zobaczymy co po jodzie będzie. Dziewczyny czy mialyscie wysokie tg krotko po operacji :(

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat