Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13033 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    Lekarka jest teraz w Centrum Onkologii do Medicover przyjedzie po południu. Justa1234x na razie nie ma z kim tam rozmawiać. U mnie było tak, że lekarka przyjechała godzinę przed pierwszą operacją.
  • 9 lat temu
    Dziewczyny pozdrawiam i powodzenia :-)
  • 9 lat temu
    a rozmawiałaś z dr?
  • 9 lat temu
    Operacje mam o 15.30 usg mi juz nie zrobia... nie wiem sama co myslec.
  • 9 lat temu
    malwqa to mnie zasmuciłaś :( Lekarz nic nie mówił o takich skutkach ubocznych, ba - w ogóle nic nie mówił. A rozmawiałam z nim na temat wagi bo przed szpitalem w miesiąc schudłam 7kg. Teraz bezpośrednio po szpitalu 1kg w dół i waga stoi. Czułam jakbym miała stawy opuchnięte ale waga nic. Musze w tym tyg zrobić tsh koniecznie. Justa1234 jestem w szoku i czekam na wieści. Mam nadzieję że zrobią Ci jeszcze raz usg w szpitalu. Powodzenia.
  • 9 lat temu
    Weź koniecznie. Ps. Idę już do łóżka, wyłączam komputer.
  • 9 lat temu
    Chwycilam sie metody niekonwecjonalnej. Kiedys opisze Wam bo to skomplikowane troche... W medicover mam byc na 7 rano i przed poludniem ma byc operacja. Nie chce wyjsc na kretynke ale chyba wezme wynik tego sobotniego usg i poprosze o skonsultowanie :/
  • 9 lat temu
    O kurcze. Jakbyś miała czas to byś mogła po kilku tygodniach zrobić USG, ale Ty go nie masz. Na którą masz jutro tam jechać ? Może spróbuj zadzwonić na komórkę do lekarki, ale oczywiście z rana nie teraz. Operację zawsze można odwołać, a jak już będziesz cięta i się okaże, że naprawdę tarczyca jest czysta to dopiero będzie nie ciekawie. Ale przecież w biopsji wyszedł rak i to robił naprawdę dobry lekarz.
  • 9 lat temu
    Pytam bo w sobote zrobilam usg i nie wyszly mi zadne guzki... lekarz ktory robil powiedzial ze cuda sie zdarzaja i zebym skonsultowala to z lekarzem...nie chce wyjsc na idiotke. Dodam ze usg robilam u dobrego i znanego patomorfologa i radiloga...
  • 9 lat temu
    U mnie nie robili, już raz było otwierane i lekarka wiedziała co już wcześniej wycięła, a co musi jeszcze wyciąć. Myślę, że u Ciebie nie będą robić USG. W sumie nie mają na to czasu. Jak byłaś na wizycie u lekarki to chyba wszystkie Twoje wyniki oglądała ? Nie bój się, wiem łatwo powiedzieć, będziesz naprawdę w bardzo dobrych rękach. Ps, Powinnaś się cieszyć, że od diagnozy do operacji minęło tak mało czasu, ja tego szczęścia nie miałam. Musiałam wyczekać swoje co nie było dla mnie korzystne.

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat