Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13033 odpowiedzi:
  • 9 lat temu
    LadyBanana - 3mam kciuki za pozytywny wynik :) od dawna juz kiepsko sie czujesz po odstawieniu ? Karolaols - szkoda, ze sie miniemy, cos mi sie wydaje, ze jestesmy zblizone wiekowo, zawsze by bylo o czym pogadac :( dzieki za przypomnienie, jutro smigam z rana na badania, odstawiam slodycze ( to tez postanowienie postne wiec 3majcie kciuki a bedzie meeeegaaaa ciezko ;) i dzwonie sie umawiac na jak to nazwalas " zacny odpoczynek" pozdrawiam :)
  • 9 lat temu
    Cześć dziewczyny :) jestem nowa, jutro jadę do Zgierza na jod :) Operację miałam 28 grudnia u prof. Pomorskiego w Łodzi. Z histopatologii wyszedł brodawkowaty z naciekiem i przerzutami do węzłów chłonnych, całe szczęście Profesor wyciął od razu wszystkie węzły. Spuchła mi już twarz, kiepsko się czuję, więc nawet się cieszę z tego Zgierza, w końcu dadzą mi hormony :D Trzymajcie kciuki, żebym nie świeciła w ciemności :P
  • 9 lat temu
    Vjolka mój syn mial takie objawy zanim wyszedl problem z tarczyca, po operacji byl spokojr i teraz od tygodnia znów ma czesto mokre dłonie zastanawiam się czy to nie ma zwiazku z hormonem chociaż niedawno tsh miał 0,4
  • 9 lat temu
    Dziękuję Anka:-) Ja mam,ale to przypadłość"serwus jestem nerwus"
  • 9 lat temu
    Vjolka piękny wiek :-) wszystkiego najlepszego Kochane mam pytanie czy macie lub mialyscie problem z poceniem rąk?
  • 9 lat temu
    Pamiętaj o oznaczeniu tsh i potwierdzeniu przyjazdu :) na ten zacny wypoczynek :D
  • 9 lat temu
    Sylwia ja jadę 7.03 także się miniemy, będę Ci tu pisać wszystko na bieżąco. Też mam pietra nie martw się możemy tutaj na siebie powarczec albo pohisteryzowac :D pamieth
  • 9 lat temu
    Kalmara Nie mam takiego zalecenia,tak że gitarra:-) Najlepszy wiek na kryzys wiekowy;-) Dziękuję za życzenia :-) Trzymam kciuki :-)
  • 9 lat temu
    Hej ! Jutro odstawiam hormon i powiem Wam, że zaczynam miec pietra przed tym wszystkim - musze sie wyzalic dola zalapalam.... boje sie jak sie bede czula, boje sie, ze na wszystkich bede warczec, boje sie szpitala, tej "izolacji", tego jak bede ta kapsulke polykac, tego wszystkiego po :( tak a propo jest tu jakos dobra dusza, ktore sie do Wawy 11.03 wybiera na jodowanie do CO ?
  • 9 lat temu
    Vjolka to Ty najlepsze lata teraz masz :) i już składam wszystkiego najlepszego dużo zdrówka i optymizmu :) U mnie dopiero 31,5 ;) Kontrole mam 23 lutego. Jakoś na początku na luza do tego podchodziłam a teraz to jest masakra. Chyba mniej świadoma byłam ;) teraz za dużo osób sie zna i za dużo dziwnych przypadków się widziało. Ale co, będzie dobrze u Ciebie i u mnie. :) A odstawiasz hormony?

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat