Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13033 odpowiedzi:
  • 10 lat temu
    Dziewczyny , przypomnijcie mi , który wynik badania hormonów tarczycy wskazuje na to , że rak brodawkowaty nas opuszcza. Była już taka rozmowa ale nie mogę jej znaleźć. Tg czy aTg ?Któryś z nich musi być bardzo niski.
  • 10 lat temu
    Vjolka i Kasiazrozpaczona POWODZENIA :-)
  • 10 lat temu
    Karolaols nie panikuje,mam poprostu ciekawski i dociekliwy charakter,a tu wy tak wiecie dużo że trudno się powstrzymać i nie zapytać :-)
  • 10 lat temu
    Karolaols w dniu wypisu miałam 5 :)
  • 10 lat temu
    Dziękuję :-)
  • 10 lat temu
    Lauroli gratulacje :) a jakie miałaś promieniowanie że tylko 7 dni kwarantanny?:)
  • 10 lat temu
    Kasiu wszystkie zalecenia dostaniesz na wypisie :) i przestan kochana panikowac!
  • 10 lat temu
    Kobietki a pi operacji muszę iść na kontrolę do endokrynologa jak to wyglada?
  • 10 lat temu
    Monia12345 Sam oddział nie jest zły, dużo kobiet tu leży po tarczycy,pielęgniarki o.k,kontroluja,czysto trzeba przyznać, no ale ten wekennd to masakra,byłam gotowa na piątek ale cóż, oby tylko dobrze poszło i raka nie było :(
  • 10 lat temu
    Vjolka, tak na oddziale. Pobierają krew, a jak nie wiesz ile ważysz,to nawet Cię zważą ;-) Dlatego na skierowaniu jest napisane żeby być między 7a 9 na czczo :-)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat