Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
Witam jestem tu nowa.... nie mam jeszcze żadnej diagnozy .... od początku stycznia bardzo boli mnie szyja do tego mam trudności z polykaniem - moja rodzinna wysłała mnie na usg z koncem stycznia bylam i okazało się że mam guzka średnicy 6mm-10mm zrobiłam tsh i ft3 i ft4 oraz ob te 3 pierwsze w granicach normy a OB 26 dziś robiłam kontrolne usg i biopsje i okazało się zd ten guzek urósł do 10mm-20 mm i pojawił się drugi mniejszy .... jutro mam wizytę u onkologa i nie wiem czy się bać czy nie .... jeszcze nie była u endokrynologa myślicie że powinnam ? Nie wiem czy to objawy jakiegoś nowotworu czy nie .... boję się troszkę.... :(
-
aniaw12 to dobrze że masz spokojne podejście ja natomiast panikuje i popadam w paranoję. Ja tez dojeżdżam do Gliwic w sumie tyle samo km co to Warszawy. Mam nadzieje ze w czwartek podzielę się z Wami dobrymi wiesciami:)
-
ewela12123
Ja wizytę miałam w grudniu. Jeżdżę co pół roku. Podchodzę do tego spokojnie. ;) Bardziej denerwuję się sama podróżą do W-wy niż wizytą. ;)
-
aniaw12ja też mam tendencje do bliznowca.Do czerwca-lipca masz jeszcze sporo czasu :) ja natomiast jadę już w czwartek na kolejną wizytę spokój był od czerwca -jod diagnostyczny.Tak to już jest żyjemy od wizyty do wizyty ;)
-
earlgrey
Tak, moja rehabilitantka jest super. ;) A co do walki z blizną, to u każdego jest inaczej. Ja akurat mam tendencje do bliznowców, więc to trochę zeszło. ;) U Ciebie może być zupełnie inaczej i tego Ci życzę. :)
ewela12123
U mnie bez zmian. Kontrole co pół roku i tyle. ;) Teraz w czerwcu kolejne TK, a w lipcu wizyta.
-
aniaw12 a u Ciebie jak Twoje leczenie bo pamiętam że ciągle walczysz oczywiście pozytywnie wspierając innych:)a co do blizny dziewczyny ja próbowałam chyba wszystkiego razem z plastrami sutricon które po godzinie same się odklejaly z blizny był też bio-oil i też nic ale mogę wam powiedzieć że z biegiem czasu blizna zbladała a bliznowiec sam się zmniejszył myślę że wszystko kwestia czasu.O tej taśmie też słyszałam ale jej nie stosowalam.Kiedys jakiś lekarz polecał Lioton 1000 bo zawiera dużo heparyny podobno skuteczne .
-
aniaw12
jest jest :D masz fajną rehabilitantkę, że zobaczyła i skutecznie zadziałała :D i się udało, szczerze to nie wiedziałam że tak długo trwa walka z blizną ja to muszę się nauczyć cierpliwości bo mi jej brak :(
-
earlgrey
Nie ma za co. ;) Ja też kiedyś myślałam o plastrach sutricon, ale trochę dla mnie za drogie. Taniej wychodzą taśmy do kinesiotapingu. ;) Ja i tak miałam szczęście, bo mnie moja rehabilitantka oklejała gratis. ;)
-
Czyli rozumiem z tym tg ze mogą być wahania. Może wpływ ma odstawienie hormonów zwalaszcza w trakcie trwania diagnostyki. Odliczam każdą minutę do czwartku żeby być już po.:)dzięki za każdą cenną informacje :)
-
Czyli rozumiem z tym tg ze mogą byc wahania może odstawienie hormonów ma jakiś wpływ na zwiększenie zwłaszcza podczas diagnostyki.Odliczam każdą sekundę do czwartku żeby być już po.