Rak tarczycy
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu.
Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
-
dziewczynki mam pytanie nie wiem co mam robic :/
a wiec tak bylam na pobraniu krwi dwa tygodnie temu - moja endo kazala mi pobrac krew na hormony bo przestalam brac tab anty - powiedziala ze na 100 % bedzie musiala zwiekszyc dawke
pisalam do niej e-mail (proszac o wynik bo wlasnie w taki sposob mi daje wyniki) no i lekarz przez dwa tyg mi nie odpisuje (a napisalam 3 e-maile)
wiec dzisiaj dzwonie - pytam czy moge z nia pogadac a oni do mnie ze moja lekarz jest w szpitalu !!!
no i teraz nie wiem jak mam odebrac wynik i kto mi dobierze dawke :/ myslicie ze chodzac z zaniska dawka juz ponad 6 tyg nic mi nie bedzie ? (chodzi mi o odrosniecie tarczycy)
nie wiem czy isc do innej endo czy czekac az moja lekarz wroci :/
-
bania
u mnie wszystk ok :) sniegu po pachy hihi ciezko gdzie kolwiek sie ruszyc - ale ja tam lubie takie cos :) tylko ze najgorzej ze w domu bylo trzeba siedziec caly weekend
-
Witam
miłego dnia słonka i ciepełka życzę pozdrawiam
a ciekawe co tam słychac u ONA jakos sie nie pokazuje
-
Hej dziewczynki:)
Jak tam zdrówko?
Ja nadal za mało wapnia ale już się nie przejmuje tym tak bardzo. Konsultowałam się z dietetykiem i mam jeść więcej kapustnych i strączkowych skoro nie mogę nabiału.
Zaczęłam eksperymentować z zielonymi koktajlami.
Jeszcze nie trafiłam na taki który by mi smakował ale wiem już na pewno że nie może w nich być selera naciowego i natki pietruszki bo nie przyjmuję smakowo.
Może ktoś ma jakiś pyszny przepis sprawdzony :)))
Rozumiem, że to zdrowe ale chyba nie o to chodzi by hamować odruch wymiotny przy piciu :)))
Pozdrawiam
-
Kinia83,
super. Ja mam kontrolę 27.02 ale tym razem w CZMP a nie w Zgierzu.
-
dziękuje za inform.....takie wiadomosci ja napisala Kinia83 sa budujace dla nas wszystkich ""Przerzutow brak ""-super!Trzymaj sie.....a jesli ktoś chciałby pogadać bardziej prywatnie to moj mail agat7908@tlen.pl,,,czasem ktos stojacy z boku jest własciwszy niz bliscy,jestem ze tak powiem chetna do wsparcia psychicznego,jestem prawie 9 lat po...pozdrowionka
-
hej, witam po długim czasie. W środę miałam w Gliwicach kontrolę. Przerzutów brak, tyreoglobulina niezauważalna:)
Ktoś pytał czy można mieć komórki w gliwicach- można. Ładowarki też ale czym mniej rzeczy tym lepiej. Jak ładowałam przed wejściem. Poza tym na każdej sali jest telefon stacjonarny. Telewizor również jest. Jakbyś miała jeszcze jakieś pytania to pisz prdx@o2.plpozdrowienia
-
Użytkownik @fasola1983 napisał:
A ja mam pytanie z innej beczki.KTO ZAREJESTROWANY JAKO POTENCJALNY DAWCA SZPIKU KOSTNEGO??Ja już od dawna.PozdrawiamDobranoc
Polecam temat "Jak dlugo zyjesz z Glivec" o bialaczce przewleklej.
-
Witam po kwarantannie 7-dniowej :)
Przezylam i dzieciaczki tez. Maja dobrego tatusia ;)
Na badania krwi ide na poczatku marca,zobaczymy czy jod cos dal.
Bania1 :) Mi tez cudza krew uratowala zycie...oprocz tarczycy i guzkow ( jeden ma 4 cm ) mam bialaczke przewlekla,bylo beznadziejenie...ale czyjas krew pozwolila mi dalej zyc.
Pozdrawiam i wytrwania zycze :)
-
Żywa9,
możesz tutaj na forum rozmawiać. Poszukaj u siebie może jest jakaś fundacja w której mogłabyś pomóc ludziom z podobnym problemem. Możliwości jest naprawdę dużo.