Rak tarczycy

15 lat temu
Mam 36 lat. Problemy z moją tarczycą zaczęły się w wieku ok. 12 lat kiedy to, miał miejsce wybuch w Czarnobylu. Natomiast rok temu zdiagnozowano u mnie raka tarczycy. Wyszło całkiem przypadkowo. Po urodzeniu drugiego dziecka postanowiłam zrobić porządek z moją tarczycą tylko dlatego, ze moja szyja była gruba. Wyniki TSH miałam w normie, FT3 i FT4 także. Był też guz, ten złośliwy guz. Na moje szczęście miał 6 mm. Jestem po wycięciu całej tarczycy i po jodzie radioaktywnym. Nie mam komórek rakowych. Na życie patrze inaczej, dostrzegam to - czego nie widziałam wcześniej.
13033 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Ona, czy u was też ta cholerna zima?
  • 12 lat temu
    miłego dnia ciepła i słonka pozdrawiam serdecznie
  • 12 lat temu
    a ja z wapnem nie mialam problemu po operacji (tylko chwile po niej musialam pare dni brac wapno) problem mialam z witamina D !!!!! przed operacja wszystko bylo ok po operacji bolaly mnie wszystkie kosci lekarz kazala sprawdzic witamine d i miala racje ! czytalam kiedys juz na paru forach ze osoby po naszym raku po leczeniu mialy niedobor wit D
  • 12 lat temu
    Witam
    A mi z reka juz przeszło samo. Jeszcze tylko brak smaku pozostał. Mam nadzieje ze długo to nie potrwa, bo wszystko smakuje tak samo.
  • 12 lat temu
    Witam
    mi po jodzie tez skacze wapno a jak zrobiłam wyniki to okazało sie że mam niedobór wapnia i potasu lekarz przepisał jeszcze magnez do kompletu i drętwienie przeszło a pozatym zawsze po duzej dawce jodu mam niedobór żelaza więc trzeba zrobic wyniki i okaże sie co tam sie dzieje pozdrawiam serdecznie u mnie zima na całego
  • 12 lat temu
    fasola

ja mialam wlasnie na odwrot ze dretwiala mi jedna polowa ciala druga nie - ale ja kiedys mialam paraliz twarzy (tylko lewej strony ) wiec moze temu dretwiala mi wlasnie ta strona ciala
  • 12 lat temu
    bulka601

Mi drętwiała prawa ręka i robiła się zimna do tego. Robili mi Dopplera szyi i wyszło ok. W moim przypadku to chyba od kręgosłupa jednak. Teraz po tych masażach jest dużo lepiej :))

jak mi spada wapń to mam równo od razu mrowienia najpierw na dwóch stopach, później dwie dłonie i twarz. Nigdy że np jedna dłoń albo jedna stopa.
  • 12 lat temu
    ja tez mialam wapno w normie i po jakims czasie mialam niedobor :/ wtedy wlasnie tez mialam takie objawy jak opisalas - tak jak piszesz poczekaj troche i zrob sobie badanie :)
  • 12 lat temu
    Ona 26
    Brałam wapno po operacji w grudniu zrobiłam badania i było w normie lekarz powiedział ze mam odstawić. Czułam sie bardzo dobrze dopiero po tym jodzie tak mi sie zrobiło. Poczekam jeszcze chwile jak nie przejdzie to sobie zrobię jeszcze raz, bo tez mi to przeszło przez mysl. Pozdrawiam.
  • 12 lat temu
    dziewczynki spokojnie :) endo mowila mi ze po leczeniu mozna przytyc z 5 kg ale ze to zejdzie samo :) u mnie tak bylo tylko ze schudlam wiecej niz 5 kg pozniej

bulka
    a jak z Twoim wapnem ? to co opisujesz moze byc wlasnie jego niedoborem - ja takie cos mialam po operacji i lekarz kazala mi brac wapno

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat