Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl
Jadziu bardzo się cieszę. Ja jadę 14tego
Akurat coś o świętowaniu dobrych wyników to wiem :) bo ja miałam to samo ostatnio :) Zwłaszcza, że jestem na małej dawce i ona działa na mnie.
Świętujmy co się da :)
Dziękuje Jadziu i wzajemnie!!!!
Nala, dziękuję. Muszę Ci powiedzieć, że zawsze dobry wynik godnie obchodze. Oby tak dalej. Pozdrawiam i życzę Ci dużo zdrówka.
.
katazynka - co do żeńszenia to w sumie nigdy się nie interesowałam tym tematem. Nigdy też nie obiło mi się o uszy że może on osłabiać działanie leku.
Tak na logikę - nie zobojętnia kwasów żołądkowych, nie oczyszcza wątroby, nie osłania żołądka - więc wydaje mi się, że nie powinien mieć wpływu. Ale proszę zapytaj kogoś mądrzejszego :)
Jadziu!!!! Cudownie!!! Wspaniała wiadomość !!! To teraz idź gdzieś świętować :)
Dziękuję dziewczynki. Będzie i u Was dobrze, lekarz musi dobrze rozpoznać działanie leku aby podjąć decyzję o wyborze dawki. Po zatym bierzcie pod uwagę, że to początek choroby. Ja przez 5lat brania interfronu nigdy nie miałam remisji cytogenetycznej, dopiero po glivecu. Też na skutek bardzo długo utrzymajacych się boli kości, stawów i innych dolegliwości dr zdecydowala obciecie dawki ale gdyby po badaniu wyszło źle to miałam wrócić do dawki wyjściowej, bezwzględnie. No, jest ok. Nie przynudzam już i życzę Wam bardzo, bardzo szczerze dużo zdrowia i wytrwałości. Jest takie powiedzenie "aby kogoś zrozumieć to trzeba samemu to przeżyć"
Jadwigap- ja też się z Tobą cieszę i życzę Ci dużo dużo zdrowia.
Cieszę się z Tobą Jadziu !!!! A ja mam nadal wyniki poniżej normy, nawet hemoglobina mi spada, Imatynib dopiero zacznę brać z powrotem 16-03. Dawkę będę mogła mieć dopiero zmniejszoną po powtórnym badaniu szpiku w lipcu.... Pozdrawiam
Kochani muszę się z Wami podzielić swoją radością, odebrałam wynik z badań molekularnych i 0,01!!!!!!!! Pozdrawiam
Nala123 może Ty coś wiesz na ten temat :) Pytałam ostatnio o żeńszeń czy jest dozwolony przy imatynibie czy osłabia wchłanianie leku? Ale nikt nie napisał nic na ten temat...a wydaje mi się że coś takiego kiedys czytałam...na pewno o dziurawcu( co mi tutaj potwierdziliscie) ale o żeńszeniu tez cos czytałam...a jak mąż zapytał lekarki to powiedziała że ona nie wie. hehehe