Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl
Dorotko - ja choruję dopiero od stycznia .... :) tak, że wszystko jeszcze przede mną.... 11 czerwca idę do hematologa i zobaczę czy ten Sprycel jest lepszy na moją krew, na razie z objawów ubocznych to mam ból brzucha po dwóch godzinach od połknięcia tabletki i przechodzi mi po godzinie. Ale jakby mam mniej opuchnięte oczy
KOCHANI!!!! CZY MACIE DO ODDANIA IMATYNIB???? BARDZO POTRZEBUJE DLA BLISKIEJ MI OSOBY! TO SKOMPLIKOWANE ALE ONA SAMA MUSI SOBIE KUPOWAĆ!!!!!
Dorota52 - piękne wyniki!!!! Tak trzymaj!!!
Bo badania molekularne są dokładniejsze. A wogole to po co tyle stresu przy tym pobieraniu szpiku. Pozdrawiam
BasiuM a ty ile czasu chorujesz? . Ja choruje rok i 8 miesiecy. Pozdrawiam:)
nala123 u mnie pobierali szpik do roku. Po roku wszystkie wyniki były już ok i nie pobierają juz. Teraz tak jak piszesz z ręki krew pobierają na badanie szpiku..
Odebrałam wynik mam 0.01. :).P. doktor mówi, że jest bardzo dobrze :)
Basiu- wiesz, u nas już się szpiku nie pobiera. Znaczy pobiera ale z krwi. Przykre to że niektórych szpitalach jeszcze się pobiera tradycyjnie szpik do badania. Podpytaj jak jest u Was. Ja już chyba 8 lat mam badany szpik z krwi normalnie z ręki
A ja wiem, napisz do mnie. Pozdrawiam
Dzięki Dorotko - też zdrówka życzę 😉