Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl
Basiu nie wiem czy powinnam Ci pisać , ale jak mi spadały leukocyty /to było dawno /i dr mi zmniejszala do 200mg dawkę ale szybko zwiększyła do 300mg bo 200nie działa powiedziała, ale każdy przypadek jest indywidualnie oceniany. Pozdrawiam i trzymajcie się kochani
BasiaM - dziękuję i Tobie też zdrówka.
K5555 - mi aż tak mocno płytki przy Imatynibie nie spadły, ale inne parametry poszalały jedne w górę, drugie w dół... myślałam, że będę mieć zmniejszoną dawke, ale lekarka zmieniła mi lek.... nie wiadomo czy to lepiej czy gorzej? Zdrówka Ci życzę 🙂
BasiaM - ja na początku brałam 400mg ale mi płytki spadły poniżej 30 i dlatego mi lekarz zmniejszył.
BasiaM - ja miałam zmniejszone na 300 a teraz narazie 200 bo nawet po tym 300 mi płytki bardzo spadały ja mało waże i nawet po tym 200 już zapuchłam ale to wytrzymam najgorzej się martwie czy mi znowu po tym leku nie spadnie poziom płytek .Życzę dużo dużo zdrowia dla Ciebie.
Dorota52 - Bardzo dziękuję za odpowiedź i życzę Ci dużo dużo zdrowia.
K5555 - ja biorę sprycel już 3 tygodnie. Oczy mam super i nic mi nie puchnie. Najgorsze były pierwsze 5 dni - żołądek mi nawalał. A teraz po prostu muszę uważać co jem - wszystko lekkostrawne niestety. Największym problemem teraz to są włosy, ale już przy Imatynibie Accord zaczęły mi wychodzić. Jestem załamana bo pracuję w banku na obsłudze klientów i nie wiem co mam robić... 8 czerwca ide do hematologa, więc okaże się jak ten lek działa na moją krew. Przy Imatynibie robiłam sobie badania co tydzień, a teraz już mi się nie chce. Oprócz włosów to mam na przemian uczucie zimna i okropne poty... ale to nic... ważne, że oczy i buzia są OK.... jeszcze tylko te włosy.... Kupiłam tą odżywkę Wax i czekam na efekty, a jak nie pomoże to zacznę się rozglądać za peruką chyba
:( A Ty jaką teraz masz dawkę?
k5555 ja piję tylko pokrzywe i melise. Melisa działa na mnie super.Pije ja po wystygnieciu. I woda się po niej nie zatrzymuje . Ja mam tylko czasami podpuchniete oczy. A jak już są podpuchniete to bardzo szybko przechodzi. Najlepiej jak jestem w ruchu to obrzęki sa mniejsze .Przez niecale 2 lata choroby tak porzadnie zapuchnieta bylam kilka razy. Nawet policzki były podpuchniete. O czystku nie wiem czy można pić. Mi doktor powiedziała, że pokrzywe i melise mogę. No i oczywiście 2 litry wody dziennie.A nawet więcej. Pozdrawiam :)
Czy oprócz pokrzywy można nam jeszcze jakieś zioła? Chodzi mi o czystek czy ktoś pił?
BasiaM - jak się czujesz po tym nowym leku? ja po przerwie mam ten sam lek tylko mniejszą dawkę wzięłam kilka razy a już mi znowu puchną oczy. Pozdrawiam.