Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10918 odpowiedzi:
  • 12 lat temu
    Witam!
    lika to babsko mnie nastraszyło,że ciąża przyspieszy mi raka jak pójdę do innego lekarza to dowiem się czy to prawda, ale mam nadzieję,że nie. Wczoraj wieczorem rozmawiałam jeszcze z moim mężem i kazał mi tą babę zaskarżyć za takie potraktowanie.Trzymam kciuki za twoją cytologię bądz dobrej myśli :)
    Pozdrawiam ze słonecznej Zielonej Góry (jeszcze niedługo będzie Leszno :) )
  • 12 lat temu
    Witam!
    Alizjanka poślij tę babę wredną do diabła!!! Idź do innej lekarki. Co za babsztyl. Głowa do góry. Powiem Tobie ,że moja koleżanka zaszła w ciążę z cin 3 i urodziła zdrowego chłopca ,a po ciąży jej zmiany na szyjce się cofnęły i obecnie ma cin 1 czego jej zazdroszczę ,a Tobię życzę z całego serca!
    Ja czekam na wyniki z cytologii. Mam nadzieję ,że w tym tygodniu będą. Myśli mam różne.
    Pozdrawiam Was kochane dziewczynki!
  • 12 lat temu
    Hej dziewczynki :)
    Byłam dziś u lekarza a właściwie starej wrednej pani doktor. Na dzień dobry mnie wyzwała, że co ja sobie myślę w takim stanie jak ja zachodzić w ciąże. Po zbadaniu stwierdziła 6 tydz i wypisała mi leki na podtrzymanie ciąży stwierdzając, że mam się stawić u niej za 2 tyg,mówię do niej,że w takim bądz razie potrzebuje zwolnienia bo u nas nie wolno pracowac kobietą w ciąży a tym bardziej jak jest ona podtrzymywana. Pani doktor popatrzyła na mnie dziwnie i powiedziała ciążą to nie choroba a ja nie wystawiam na nią chorobowego i mnie pojechała,że kto mi kazał w ogóle zachodzić, i że teraz to mój problem skoro sobie wybrałam taka a nie inna pracę. Nie dała mi skierowania na badania żadnych witamin dla kobiet w ciąży tylko tą luteinę na podtrzymanie,wyszłam z płaczem. Jutro idę na rejon po l-4 do piątku a w piątek do swojego lekarza i mam nadzieję,że będzie ludzki.
    Ściskam i pozdrawiam :)
  • 12 lat temu
    "."
    Lato,lato wszędzie... Tylko nie u mnie:-(! Już od tego deszczu i wilgoci zaczynam pleśnią porastać! Chcę słonka!!!!!!!!
    Fajnie babeczki,że się odezwałyście:-).

Asia,trzymaj się w szpitalu,nie słuchaj głupot. Ciekawa książka to bardzo dobry pomysł! Czas mija szybciej i dziwne myśli nie chodzą po głowie;-). Niecierpliwie czekam na relację po! Kciuki trzymam :-)!

elza może masz rację... Ale chyba warto się postarać,bo żal byłoby stracić coś tak fajnego,jak to forum:-). Takie jest maje zdanie.

Kasia79 do Złomka to jeszcze troszkę Ci brakuje;-). A nie wiesz,że forum jest "cudaczyniące"? Wystarczy się pożalić,pozłościć,a dobre myśli i wpisy zaraz idą w ruch i choróbsko mija! Zaraz i Tobie się polepszy! A poza wszystkim,to wstydziłabyś się chorować w czerwcu,jaki on by nie był;-)!

Serdeczne ściski,miłego tygodnia! :-*
  • 12 lat temu
    "."
    Doris, jestem :-)
    Ostatnio trochę się posypałam ze zdrowiem, a właściwie maraton zaczął mój młody i jak on zakończył to przeszło na mnie. Miejmy nadzieję że się w końcu uspokoi, bo czasami to czuje się jak Złomek z "Aut"- jak tylko się poruszę, to co chwila coś odpada;-/

Pozdrawiam niedzielnie.

• 12 lat temu
    Doris nie jest tak źle ale w weekend przy takiej pogodzie mniej ludzi zagląda!! Ania ściskam kciukasy!!!!
  • 12 lat temu
    Doris42 no niestety chyba my dwie zostałyśmy....jutro się zaczne pomału pakować...
    ahhh już mnei zaczyna brzuch boleć i już się stresuje....
    POzdrawiam
  • 12 lat temu
    "."
    I znowu pusto,cicho...........:-(((((((((((((((((((((((((((
    Czyżby agonia tego forum?
    Żal................ Tak było sympatycznie..............
    Miłej niedzieli!:-*
  • 12 lat temu
    Alizjana Gratuluje...powiem ci że ostatnio na poczekali była kobieta w ciąży i opowiadała że jak zaszła w ciąże to zrobili jej cytologie i okazało się że ma cin3 i nie robili nic musi urodzić dziecko i wtedy jeszcze raz pobiorą wycinki i bedą skracać szyjke, ale miała same cin3 bez dodatków....daj znać co lekarz powiedział...

Doris42- dzięki...musze jakąś książke fajną zakupić do szpitala jutro odwiedze księgarnie...
    powiem Ci że u mnie jak wyszło słońce to też odrazu z dziećmi na plac i kompa zero...

pozdrawiam
  • 12 lat temu
    Witam!
    nika36 dzielna dziewczyno! Najgorsze za Tobą,a brachyterapia to już mały pikuś:-). Tak trzymaj,nie daj się cholerstwu!

asia28 już nic się złego nie wydarzy! 11-go trzymam kciuki! Może dziewczyny napawają się słoneczkiem i żal im czasu na siedzenie przy kompie? Mam nadzieję,że tylko chwilowy przestój:-(((.

Alizjana78 no coś Ty?! Nic,tylko gratulować:-D! A upewniłaś się,zrobiłaś drugi test? Tak dla pewności.

Gorące pozdrowionka!!!

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat