Do startu gotowi... HSIL- CIN 3 / CIS

13 lat temu
dzien dobry !!! z okazji dnia kobiet odebrałam wynik czerwony cytologii ''stwierdza się nieprawidłowe komórki nabłonkowe. komórki nabłonka HSIL - Zmiany śródnabłonkowe stopnia wysokiego cin 3/ cis''... i tyle...kolposkopia będzie za kilka dni, podczas tego badania pobiorą też wycinki do histopatu... 11 miesięcy temu cytologia była idealna- zero infekcji...będę miała zabieg chyba, a co pozniej - nie wiem...mam dwuletnie dziecko, 29 lat...czy histopatologia może dać taki wynik, że nie będzie nawet zabiegu ? czy jeśli cytologia ujawniła HSIL to już ''pozamiatane''? pomóżcie kobietki...
10918 odpowiedzi:
  • 8 lat temu
    Profesor powiedział, że po 2 sesjach będę miała skan, jeśli obszar się zmniejszy to przejdziemy na radioterapię... Ale jeśli chemia będzie bardzo dobrze działać to zostaniemy przy niej... Nie wiem, za dużo tego wszystkiego dla mnie, tak strasznie się boję ;(
  • 8 lat temu
    Witaj dziewczynko <3 Przed tobą ciężka droga, wierzę ,przetrwasz to kochana, zobaczysz. Myśl pozytywnie choć wiem,że to nie łatwe. Jestem z Tobą i mam nadzieje ,że ta choroba minie jak ten okropny listopad. Po burzy zawsze musi wyjść słońce. Pamiętaj. Ściskam Cię mocno <3
  • 8 lat temu
    Joasia i emi-ja juz po zlej cytologii i tego czytania i szperania w necie tez mam schizy. Maz sie czasem smieje ze teraz wszedzie u siebie i u niego podejrzewam nowotwora;).
  • 8 lat temu
    Kaa zazdroszcze gór :)!! Zycze udanego wypadu :-).
  • 8 lat temu
    Hej dziewczynki, Wynikow nie mam jeszcze i dzwonie w poniedzialek-mam nadzieje,ze juz beda:)! Jakos wytrzymam ten weekend ale same wiecie jak to jest z tym czekaniem.. Tasza rozumiem twoj strach, ale musisz myslec pozytywnie kochana! Zawsze sa szanse i skoro lekarze zdecydowali sie na chemie,to znaczy ze widza szanse na wyleczenie!!! Bedzie dobrze! Trzymamy wszystkie kciuki za ciebie! Nie poddawaj sie,bo poki walczysz-masz szanse! Jestes w dobrych rekach,glowa do gory <3! Pozdrawiam wszystkie walczace o siebie <3
  • 8 lat temu
    Hej Kochane, Przepraszam, że się nie odzywałam, ale jakiś dołek mnie dopadł i ciężko mi z tym wszystkim. We wtorek miałam spotkanie z profesorem i powiedział, że obszar jest za duży na radioterapię i muszę mieć chemię, żeby postarać się go zmniejszyć... Jestem załamana, bo nie byłam na to przygotowana, parę dni wczesniej zapewniali, że bedzie radio z małą dawką chemii tylko... A po rezonansie takie coś... Mam mieć jeszcze PET skan, leczenie za około 3 tyg... Boję się jak to będzie dalej ;(
  • 8 lat temu
    emi83 a myślisz,że ja nie mam schizy :( :( plus dodać moją wyobraźnię to wychodzi jakaś totalna masakra :D :D Ja Wam życzę udanego weekendu Kochane Panie a sama jutro rano z mężem i ze sprawdzoną ekipą wybieramy się w górki, niedaleko ale do niedzieli włącznie zatem ahoj przygodo !
  • 8 lat temu
    Jest nowa opcja studiowania tzw e learning. Zjazdy 1 weekend w miesiącu i platforma edukacyjna. Sesje normalnie. Ja korzystam z tego bo nie dała bym rady jeździć co drugi weekend.
  • 8 lat temu
    Emi ja też wyczekałam, mam 34 lata,ale dzieci już duże i mam czas na naukę. Spokojnie ,ja u mnie w grupie jestem jedną z młodszych. Super to mieszkamy niedaleko siebie,ja koło Malborka ,ale to niedaleko :)
  • 8 lat temu
    Dzięki dziewczynki <3 pewnie ,że tak,musi być ;) i u Was też wszystko będzie dobrze. Mamy czujne oko i nie damy się :) Ciekawe co u Taszy? Nic nie odzywa się nasza dziewczynka...

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat